NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
zmiana polskich tablic
Autor Wiadomość
weer
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sie 21, 2014 1:06 am   zmiana polskich tablic

Witam, lecę samolotem niedługo do Polski w celu przerejstrowania auta na siebie. Auto kupiłem tutaj w holandii na polskich blachach i chce go po prostu przerejestrować na siebie, także na polskie blachy. Wszystkie dokumenty mam, lecz pojawia się jedna kwestia: muszę przecież oddać stare tablice podczas przerejestrowywania, więc auto by musiało stać bez nich. Tak więc pytanie, co zrobić, aby ew. policja nie przyczepiła się do tego auta ? za szybę wrzucić kartkę z numerami tablic ? zdjęcie samochodu z rejestracją? czy lepiej odstawić samochód np. na zamknięty parking mojego zakładu pracy (ostateczność, aczkolwiek nie wiem czy jest taka opcja nawet). Ile ewentualnie zapłacę, jeżeli policja się doczepi do takie auta?

_TrotyL_ 
Poczatkujacy
Masturbacja, gwałty.

Wysłany: Czw Sie 21, 2014 6:34 am   

weer napisał/a:
za szybę wrzucić kartkę z numerami tablic ?

Po przerejestrowaniu beda juz nieaktualne. :072:
weer napisał/a:
zdjęcie samochodu z rejestracją?

Pracujesz jako parkingowy?? :119:
weer napisał/a:
co zrobić, aby ew. policja nie przyczepiła się do tego auta ?

Najwazniejsze to czytac forum i nie panikowac.
Cytat:
czy lepiej odstawić samochód np. na zamknięty parking mojego zakładu pracy (ostateczność, aczkolwiek nie wiem czy jest taka opcja nawet).

Podejrzewam ze opcja zawsze jest a ile postoi to juz zalezy jak bardzo jestes tam lubiany.
Cytat:
Ile ewentualnie zapłacę, jeżeli policja się doczepi do takie auta?

Naprawde przepraszam ale jesli zadajesz takie pytania tzn ze naprawde Cie na to nie stac.

A teraz skup sie uwaznie i rusz glowa zanim ktos skasuje mojego posta:
weer napisał/a:
muszę przecież oddać stare tablice podczas przerejestrowywania

Nic nie musisz. Musi to Pani w okienku w Wydziale Komunikacji je od Ciebie przyjąć jesli je masz. A Jeśli jedna sie zgubila to co, pozostalej nie przyjmie? Zażąda protokolu z policji? Przeciez mozesz dostarczyć ze jednej nie masz :082:

Ech pewnie za moment ruszy propoaganda ze trzeba rejestrowac na NL numery itd.
Tylko jak on to zarejestruje ( APK ) jesli nie moze nawet dojechac tym do Polski.

Panie Kolego, wstaw Pan to komus za flaszke na przechowanie na podworko, wazne zeby teren byl prywatny. Jak chcesz miec zgodnie z reszta swiata - rejestruj na NL. A jak chcesz zgodnie z sumieniem - wykup na kilka dni niemieckie zwozowki i zakrec.

Wszystko robisz na swoja odpowiedzialnosc :D , niczym nie musisz sie sugerowac :D

PS. Ja od 6 lat "latam na Polaku", mandatu z kamery zadnego na oczy nie widzialem. Ale za to parkować sie nauczylem :D

Pozdrawiam. Szerokości.

weer
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sie 21, 2014 10:15 am   

_TrotyL_ napisał/a:
Nic nie musisz. Musi to Pani w okienku w Wydziale Komunikacji je od Ciebie przyjąć jesli je masz. A Jeśli jedna sie zgubila to co, pozostalej nie przyjmie? Zażąda protokolu z policji? Przeciez mozesz dostarczyć ze jednej nie masz :082:

Ech, no właśnie, że trzeba dwie sztuki. Owszem, mogę pójść i powiedzieć "ojejku zgubiłem obie tablice" lub "ojejku ukradli mi jedną tablicę", no ale niestety zażądają protokołu policji - już to przerabiałem, więc to odpada. Pytałem tylko i wyłącznie o sam postój samochodu bez tablic - nic więcej. Po co mam przerejestrowywać na NL? przecież nie ma takiego obowiązku. Wystarczy, że płacę podatek kwartalny.

[edycja]
dobra, doczytałem, doinformowałem się, faktycznie opcja z jedną tablicą jest spoko, aczkolwiek nie wiedzieć czemu, znajomy chciał tak zrobić to mu kazali iść na policje, że ukradli mu jedną tablicę.. no ale cóż, spróbuje :)
Ostatnio zmieniony przez weer Czw Sie 21, 2014 10:32 am, w całości zmieniany 1 raz  

_TrotyL_ 
Poczatkujacy
Masturbacja, gwałty.

Wysłany: Czw Sie 21, 2014 11:14 pm   

A tam odrazu ukradli - nie strasz kolegami :D :D:D

W Polsce ps. ;D policjanci operują we własnym slangu "zgłoszona jako zaginiona".
Skrradziona to "kod czerwony" czy jakos tak to w filmach bylo ;p

Wykwintny manewr to pocisnac Pani przy okienku ze ta wersja auta ma tylko jedna tablice (do zadań specjalnych np. odsnieżania, tu dosc dobry test granic fantazji), no ale nie kazdy to potrafi :D

PS. Amfibia bo na Holandie :D :D

Powodzenia!

[ Dodano: Czw Sie 21, 2014 11:19 pm ]
A wlasnie, dodam ze dobry trop to firmy robiace tablice na zamowienie. Jakie tylko chcesz.
Za 500pln mozna mieć nawet żaluzje opuszczaną na pilota w ramach ramki. W NL przeszlo podczas kontroli w zimie jak żaluzja zamarzla w polowie ze to tuning tylko taki :D

Odpowiedz do tematu