policja wylamuje drzwi wejsciowe |
Autor |
Wiadomość |
marek_popczyk
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 02, 2014 4:47 pm policja wylamuje drzwi wejsciowe
|
|
|
Kilka dni temu policja wylamala zamek w drzwiach wejsciowych do budynku, w ktorym mieszkam. Celem tej akcji byl areszt sasiada (tak tak, amsterdam wild west). Rowniez jego drzwi zostaly powaznie uszkodzone. Niestety delikwenta nie zastano.
Naprawa drzwi do budynku zajal sie mechanik wezwany przez vve.
Jako ze nasza wspolnota jest nieduza (4 mieszkania), zastanawiam sie kto powinien poniesc koszta naprawy - mam tu na mysli drzwi wejsciowe.
Szczerze mowiac nie usmiecha mi sie solidarny podzial kosztow na 4.
W nadchodzacym tygodniu mamy coroczne zebranie vve, chcialbym poruszyc te sprawe.
Wg mnie, najrozsadniejszym rozwiazaniem byloby obciazenie kosztami sasiada, ktorego chciano aresztowac, a ten niech dochodzi swoich praw z policja/urzedem miasta.
Czy ktos z was napotkal na podobny problem albo zna przepisy, ktore w tej materii stanowia? |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Czw Paź 02, 2014 9:25 pm
|
|
|
Jak sasiad jest nieuchwytny to za naprawę zapłaci wspólnota i będzie dochodzić... u sąsiada. Jak policja nie może dojść do niego to wspólnota wiele nie zdziała. Tak czy inaczej trzeba bedzie się dołożyć. |
Ostatnio zmieniony przez jedrzej2225 Czw Paź 02, 2014 9:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Sob Paź 04, 2014 7:44 pm
|
|
|