Wizyta u specjalisty na własny koszt (+ubezpieczenie) |
Autor |
Wiadomość |
bastek87
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 25, 2014 10:41 pm Wizyta u specjalisty na własny koszt (+ubezpieczenie)
|
|
|
Cześć!
Sprawa wygląda następująco. Kilka lat temu byłem operowany i miałem cięty mięsień klatki piersiowej. Nie wiem co się dokładnie dzieje ale od kilku dni ten mięsień strasznie mnie boli, piecze i w zasadzie nie mogę w pełni używać lewej ręki. Poszedłem do "rodzinnego", który osłuchał mi płuca, zmierzył ciśnienie krwi i odesłał do domu (PARANOJA!). Jutro zamierzam iść do szpitala aby tym się temu przyjrzeli. Posiadam ubezpieczenie CZ - grupowe z zakładu pracy, z własnym ryzykiem w wysokości 260E.
Czy i jakich kosztów mogę się spodziewać w przypadku braku skierowania gdy okaże się, że będę musiał tam zostać na kilka dni? Czy leczenie zostanie pokryte z ubezpieczenia?
Z góry dziękuję! |
Ostatnio zmieniony przez bastek87 Wto Lis 25, 2014 10:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Lis 26, 2014 7:13 am
|
|
|
bastek87 napisał/a: | Czy i jakich kosztów mogę się spodziewać w przypadku braku skierowania gdy okaże się, że będę musiał tam zostać na kilka dni? Czy leczenie zostanie pokryte z ubezpieczenia? | bez skierowania do specjalisty ubezpieczalnie nie pokrywaja koszto leczenia . Jakich kosztow mozesz sie spodziewac ? hmm od kilkuset euro do xxxx tysiecy w zaleznosci co beda robic . ponizej masz link do cennika szpitalnego ( nie konieczie w twoim rejonie )
http://www.zrt.nl/index.php?page=82 |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Lis 26, 2014 3:59 pm
|
|
|
Jesli nie zgadzasz sie z opinia lekarza domowego, mozesz pojsc do innego na second opinion. Wtedy inny lekarz cie zbada i zadecyduje czy potrzebujesz ten zabieg. Twoj lekarz musi sie na to zgodzic.
http://knmg.artsennet.nl/...ond-opinion.htm |
|
|
|
|
|