Uszkodzone Auto firmowe |
Autor |
Wiadomość |
szyszka87
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Gru 13, 2014 1:14 am Uszkodzone Auto firmowe
|
|
|
Dostałem auto firmow i po tygodni je zdałem spowrotem kordynatorowi nie podpisywałem zadnych papierow na auto ani nic z tych rzeczy i naliczyli mi kare za zderzak co poprzedni kierowca zrobił w umowie o prace mam napisane ze musze podpisac umowe odbioru i zdania auta. Ja nic takiego nie podpisywałem i ze nic na ten temat nie wiedziałem to naliczyli mi za uszkodzenie poprzedniego kierowcy. Mozecie mi doradzic co zrobic wiem ze jesli nic nie podpisywałem to nie powinni mi pobierac pieniedzy z solarisa ale oczywiscie "To" biuro Van K.. sobie pobrało za cos czego JA nie zrobiłem Co mi radzicie zrobic ? Prosze o pomoc |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Gru 13, 2014 8:49 am
|
|
|
szyszka87, masz dowody ze to zrobil poprzedni kierowca ?
kazdy "kierowca "nim wsiadzie do firmowego auta :
1) (w twoim wypadku )podpisuje kontrakt
2) zawsze kontroluje stan techniczny auta tzn . czy sa szkody , czy sa opony ok , czy nic nie urwane , itd .
3) ma prawo odmowy odbioru auta jezeli nie ma kontraktu i/lub stan techniczny nie jest skontrolowany . Masz tez prawo odmowic jak uwazasz ze auto nie jest w dobrym stanie technicznym .
Teraz zeby ci nie pobrali za czyjes szkody musisz im udowodnic ze to nie ty zrobiles ta szkode a poprzedni kierowca .
powodzenia. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Gru 13, 2014 9:13 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | szyszka87, masz dowody ze to zrobil poprzedni kierowca ?
(...)
musisz im udowodnic ze to nie ty zrobiles ta szkode a poprzedni kierowca .
powodzenia. |
to nie tak. to firma poszla na latwizne i sama ustalila winnego i pobrala od razu "nalezne" pieniadze.
prawda jest taka, ze w przypadku gdy sprawa trafilaby do sadu, to na firmie spoczywalby ciezar dowodowy.
podpisana umowa to tylko przerzucenie odpowiedzialnosci na kierowce. brak takiej umowy = brak mozliwosci naliczania jakichkolwiek kar, a jedynie zwrot rzeczywistych kosztow naprawy od sprawcy. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
|