NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
- - ŚLUB W HOLANDII - -
Autor Wiadomość
Jontek
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sty 15, 2015 10:51 pm   - - ŚLUB W HOLANDII - -

[color=black][b]Witam
W nie długim czasie mamy zamiar pobrać się w Holandii ja posiadam nr SOFI od 2007 r posiadam aktualne ubezpieczenie (sam opłacam nie przez biuro pracy) lecz nie mam stałego meldunku a wybranka serca mieszka za wielką wodą posiada podwójne obywatelstwo w tym Polskie .Jakie warunki musimy spełnić żeby wziąść wymarzony ślub,proszę o szczegółowe informacje krok po kroku.Czy jest możliwość ,żeby moja oblubienica przyjechała już na sam ślub a ja mógł bym załatwić wszystkie formalności tutaj w Holandii ?
Dziękuje za konkretne odpowiedzi
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Sty 30, 2015 5:21 pm, w całości zmieniany 5 razy  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Sty 16, 2015 12:05 am   

Jontek napisał/a:
Jakie warunki musimy spełnić żeby wziąść wymarzony ślub,proszę o szczegółowe informacje krok po kroku.Czy jest

http://www.rijksoverheid....itenlander.html

a jak wyobrazasz sobie zalatwienie tu na miejscu wszystkich spraw urzedowych bez swojej partnerki ?

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Jontek
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sty 16, 2015 1:37 am   

[b]Jeju ten link powiem szczerze nic mi nie pomógł tylko bardziej jeszcze namieszał :( .Prosze o jakieś po Polsku wyświetlenie tej sprawy .Z góry dziękuje za pomoc ;)

nie uzywaj pogrubionej czcionki , jesli nie wiesz dlaczego, to zapoznaj sie z Regulaminem forum
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Sty 16, 2015 12:53 pm, w całości zmieniany 2 razy  

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Pią Sty 16, 2015 8:16 am   

Jontek, Jontek przedewszystkim jedno z was musi byc zameldowane w NL .Po drugie tutaj musisz conajmniej 14 dni wczesniej wziasc ondertrouw. Bez partnerki nie zalatwisz wielu spraw . Pozatym potrzebujesz wielu papierow z PL . ALe najlepiej jak przejdziesz sie do gminy gdzie chcecie wziasc slub i tam sie zapytasz co potrzebujesz by to wszystko zalatwic
Ostatnio zmieniony przez baileys Pią Sty 16, 2015 8:17 am, w całości zmieniany 1 raz  

Divvla 
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob Sty 17, 2015 1:27 pm   

Co do meldunku fakt bo byliśmy się sami pytać jak to wygląda. O papierach których jest tak wiele Pani w urzędzie nic nie wspominała, czyżby zapomniała? hmm
Może dlatego, że pytaliśmy o ślub cywilny nie wiem...
Dość droga sprawa ze ślubem w Holandii ale każda gmina organizuje jeden dzień w tygodniu "darmowych ślubów" :P kolejki ogromne zaznaczam :P

Jontek
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sty 18, 2015 11:32 am   

My tez chcemy własnie cywilny tylko wziaść. Wiem ze w Poniedziałki jest za free. Jakie papiery trzeba wypełnic itd. co będzię potrzebne z dokumentów .Pytam tutaj na forum bo najlepiej dowiedzieć się od kogoś kto to już załatwiał.Dziękuje jeszcze raz za pomoc :)
Ostatnio zmieniony przez Jontek Nie Sty 18, 2015 11:32 am, w całości zmieniany 1 raz  

N0reczka 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lip 22, 2015 8:26 pm   

W Ambasadzie czeka się około 2 miesiące a ślub kosztuje 500e.
Raz w tyg faktycznie w gemente jest za free ale kolejki są okropnie długie (czasem 2 lata). W lecie w weekendy cena ślubu w gemente jest mniej więcej taka sama(zależy od terminu).

Odpowiedz do tematu