Mieszkanie , oplaty , media |
Autor |
Wiadomość |
daviotz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Mar 10, 2015 2:26 pm Mieszkanie , oplaty , media
|
|
|
Witam , 1 lutego wprowadzilem sie na nowe mieszkanie , makler powiedzial ze wszystkie formalnosci zwiazane z mediami zalatwia on , tzn przepisanie na moje nazwisko itd, po 2 tyg dostalem list z STEDIN ze nie wiedza jakiego dostawce wybralem. Po wejsciu na strone wybralem dostawce ENECO bo tak mowil makler , lecz dzis na maila dostalem info ze mam jednak innego dostawce ENERGIEDIRECT, pytanie moje brzmi co jestli na stronie STEDIN wybralem jedno a mam drugie , nastepne pytanie to po jakim czasie dostane jakies rachunki bo po wejsciu na strone ENERGIEDIRECT w zakladce gdzie sa moje zaliczki widnieje napis brak polaczenia , czekac czy moze dzwonic lub jechac do nich.
Pani z ENERGIEDIRECT zadzwonila do mnie i powiedziala ze moj kontrakt zaczyna sie 27 marca , w mailu mam napisane ze odbior kluczy 27 lutego , a wprowadzalem sie 1 lutego , wiec kto byl dostawca energi od 1 lutego do 27 lutego i komu mam za ten okres zaplacic , makler widocznie nie zalatwil tego jak trzeba i nie poinformowal mnie . |
Ostatnio zmieniony przez daviotz Wto Mar 10, 2015 2:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Wto Mar 10, 2015 3:21 pm
|
|
|
Firma z którą masz umowę. Makler po prostu podał stany liczników od 27 lutego, a wdrożenie nowej umowy trwa zazwyczaj 4-6 tygodni wiec nie ma żadnego problemu |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
daviotz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2015 6:05 am
|
|
|
dodam jeszcze w tym temacie pytanie , jaka zaliczke najlepiej sobie okreslic u dostawcy energi w Rotterdamie (zuidplein) mniej wiecej oczywiscie bo napisali mi ze moja zaliczka to 36 euro a mysle ze to za malo? |
|
|
|
|
zielaczysko
Gaduła Zielaczysko
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 108 Skąd: Łódz-Den Haag;)
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2015 9:20 pm
|
|
|
W Den Haag na dwie osoby (dostawca Eneco-prad i gaz) 71E..W zeszlym mielismy 69E. |
_________________ Zło zawsze powraca......................... |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2015 12:08 pm
|
|
|
daviotz, to zalezy jak duze mieszkaniemasz , ile osob mieszka w tym mieszkaniu , czy lubisz miec ciepelko czy wolisz oszczedzac i szczekac zebami , czy masz np ogrzewanie podlogowe czy zwykle , jak dlugo stoisz pod prysnicem , czy masz plyte gazowa czy lektryczna do gotowania itd .
Nas jest dwoje dom okolo 100m2 mam panele na dachu i ogrzewanie podlogowe , U nas zima jeste termostat ustawiony na 23st i lubimy sie kompac 2 razy dziennie . place 140 na miesiac . Pralka chodzi prawie codziennie tak samo jak zmywarka i suszarka ( suszarka tylko zima ) |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|
|