ile podatku powinne być zabrane np przy 20h pracy, pomoc |
Autor |
Wiadomość |
pawelo314
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2015 12:21 pm ile podatku powinne być zabrane np przy 20h pracy, pomoc
|
|
|
Witam serdecznie, ostatnio mam taka sytuację, że przy 180 euro wypłaty pobrano mi 50 euro podatki, a za 4 godziny pracy - 11 euro.
Stawka 7~~ z czymś.
Czy ma ktoś jakiś wykres albo coś podobnego gdzie pokazuje ile powinno być pobrane podatku przy danych godzinach?
Bo np jedno biuro za 1 dzień pracy nie pobrało mi wgl, a tutaj za 4godziny pobrano aż 11 euro, czy jest to normalne?
Dzięki za odp |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2015 1:23 pm
|
|
|
pawelo314,
Podatek zalezy od tarczy podatkowej w ktorej jestes (36%,42%,52%), od premii socjalnej, czy byl naliczany heffingskorting, ile pracowales itd.
Wiec, nie, nie ma uniwersalnego wykresu zeby obliczyc podatek. Mozesz dac skan salarisy, to zobaczymy czemu sa roznice. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2015 1:51 pm
|
|
|
pawelo314, w ponizszym linu masz progi podatkowe jakie sa odciagane na zaliczke do urzedu podatkowego . W jaki prog podatowy wpadasz jest zalezne od toich dochodow . Warto pamietac ze od nadgodzin , wakacyjneg jest odciagana wyzsza stawka podatku o jeden prog .
http://www.belastingschij...gschijven-2015/ |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|
|