Wypadek na rowerze |
Autor |
Wiadomość |
TheCrissOne
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2015 6:25 am Wypadek na rowerze
|
|
|
Niestety wracając z pracy wpadłem rowerem na inny rower.Mam problem i pytanie...
Mam ubezpieczenie casco+help ale całkowicie nie wiem co to daje....
Czy to wystarczy żeby pokryć szkody właściela drugiego roweru?Czy to pokrywa moje straty czy o co chodzi?
Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2015 8:39 am
|
|
|
TheCrissOne, casco to jest ubezpieczenie auta a nie roweru . Jezeli masz ubezpieczenie WA to wszystko powinno byc pokrywane z tego ubezpieczenia . Jezeli nie masz WA to masz pecha i sam bedziesz pokrywal szkody o ile to byla twoja wina . Jak wina drugiej osoby to juz jego uebzpieczenie zadba o wszystko. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
TheCrissOne
Poczatkujacy
|
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2015 1:51 pm
|
|
|
TheCrissOne, niestety to co podales to nie pokryje szkody osoby poszkodowanej .
To ubezpieczenie pokrywa kradziesz , szkody na twoim roweze nie z twojej winy takie jak np walniesz w slupek , poslizgniesz sie na lodzie lub czyms innym itd . Moze ci tez pomoc jezeli druga osoba byla winna , mozesz sie tez starac o odszkodowanie od nich jak zostaniesz czesciowo inwalida po wypadku rowerowym . Niestety szkod na innej osobie poszkodowanej nie pokryja (no chyba ze siedziala u ciebie na rowerze ) , to idzie z twojej kieszeni . Czyli co juz wczesniej powiedzialam : jak nie masz WA ubezpieczenia wszystkie szkody osoby poszkodowanej placisz sam . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Pią Maj 22, 2015 1:53 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
vliender
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 24, 2015 10:55 pm
|
|
|
A ja mam pytanie, poniewaz tez dojezdrzam rowerem do pracy co to takiego jest to WA ubezpieczenie, i jak sie ewentualnie ubezpieczyc w razie wypadku w drodze do pracy i w jakiej ubezpieczalni jest to mozliwe. Mam na mysli ewentualne odszkodowanie po wypadku nie z mojej winy, gdy ktos we mnie wjedzie.
serdecznie dziekuje za kazde informacje. |
_________________ Na tym świecie jesteś, kim jesteś. Możesz być jednym z dwóch... Możesz być kimś, lub nikim. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Maj 25, 2015 10:50 am
|
|
|
vliender napisał/a: | co to takiego jest to WA ubezpieczenie, |
np.
WA-verzekering
Verzeker je aansprakelijkheid
Aansprakelijkheid verzekerd voor € 2,5 miljoen
Spullen van visite ook verzekerd
Al vanaf € 3,15 per maand
http://www.reaal.nl/verze...rjCgaAqaW8P8HAQ |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Maj 25, 2015 10:58 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|