NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakup samochodu
Autor Wiadomość
Sylwia001
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Cze 16, 2015 1:17 pm   Zakup samochodu

Witam mam problem, znalazłam samochód od osoby prywatnej, na zdjęciach samochód wygląda na zadbany. Umówiłam się z tym Panem na piątek żeby go zobaczyć i okazało się że ten Pan jest Turkiem. Ja tam do nich nic nie mam ale naczytałam się na różnych forach żeby lepiej nie brać samochodu od turków. Jakie jest Wasze zdanie? Troszeczkę się znam na samochodach, wiem na co mam patrzeć kiedy kupuję samochód ale wiadomo w pewne rzeczy nie można pozaglądać i potem mogą różne wady/zaniedbania/przekręty wyjść w praniu. Samochód ten ma też potwierdzony przebieg i wymieniony rozrząd. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie

Panicelinka 
MODERATOR
panicelinka

Pomogła: 36 razy
Wysłany: Wto Cze 16, 2015 1:31 pm   

Sylwia001 napisał/a:
Ja tam do nich nic nie mam ale naczytałam się na różnych forach żeby lepiej nie brać samochodu od turków.

to co w takim razie chcesz uslyszec, zachwalania i obalania mitow o tureckich handlarzach aut ? czy potwierdzenia tego ,ze jest tak jak pisza na innych forach :029:

Sylwia001
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Cze 16, 2015 2:00 pm   

Przepraszam może źle zinterpretowałam pytanie wyżej. Chciałabym wiedzieć czego mogę się spodziewać. Pozdrawiam

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Cze 16, 2015 3:30 pm   

Sylwia001,

Sylwia001 napisał/a:
Jakie jest Wasze zdanie? Troszeczkę się znam na samochodach, wiem na co mam patrzeć kiedy kupuję samochód ale wiadomo w pewne rzeczy nie można pozaglądać i potem mogą różne wady/zaniedbania/przekręty wyjść w praniu.

Rownie dobrze, kupujac auto od Polaka, czy Holendra mozesz zadac takie samo pytanie... bo jesli auto nie jest nowe z 3 letnia gwarancja :033: to potem juz.. staje sie to taka rzecza nabyta ... czesto solidnie wyeksploatowana
a najgorsze ,ze wtedy toto lubi sie popsuc w najbardziej nieodpowiednim momencie

(uprzedzajac zlosliwosci tych , co zaraz napisza ,ze nowe tez sie psuje , pisze ...mi nigdy sie to nie zdarzylo )

Do czego zmierzam . Czy jesli napisze, ze nie kupilabym od Turka auta, ze wzgledu na pewne niedobre doswiadczenia (a moze nawet uprzedzenia ) o ktorych tu wspominac nie bede ...czy wezmiesz pod uwage moja wypowiedz i w jakikolwiek sposob zawazy ona na twojej decyzji ?

A co z intuicja nic ci nie podpowiada ?

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Cze 23, 2015 4:02 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Sylwia001
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Cze 16, 2015 4:41 pm   

No właśnie moja intuicja podpowiada mi żeby dobrze posprawdzać to auto. A znacie może dobrego mechanika w okolicach Roermond żeby najlepiej podjechać i ktoś doświadczony by mi sprawdził zanim kupię samochód? I mam pytanie jeżeli kupuję od osoby prywatnej mam prawo zażądać zrobienia nowego APK bo wiem że jak kupuję z komisu mogę zażądać o zrobienie nowego APK. Pozdrawiam.

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Wto Cze 16, 2015 7:16 pm   

Sylwia001 napisał/a:
I mam pytanie jeżeli kupuję od osoby prywatnej mam prawo zażądać zrobienia nowego APK
zadac to sobie mozesz ile chcesz ale u siebie w domu . Jednak mozesz poprosic o zrobienie APK i napewno dolicza je do ceny auta.
Ostatnio zmieniony przez baileys Wto Cze 16, 2015 7:16 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu