Pomoc w sprawie DEEL 1 |
Autor |
Wiadomość |
lucjan_Dania
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 08, 2015 9:45 pm Pomoc w sprawie DEEL 1
|
|
|
Witam
Zakupilem auto od handlarza i chcac je zarejestrowac w Danii (tam mieszkam na stale) okazalo sie ze nie dostalem od owego handlarza dowodu rejestracyjnego DEEL 1. Przekopalem forum z poradami i linkami i po tlumaczeniu przez google translate stron probowalem aplikowac online o wydanie duplikatu dowodu, jednakze w odpowiedzi uzyskalem iz auto jest zablokowane. Probowalem rowniez skontaktowac sie ze sprzedawca, jednakze, mowiac kolokwialnie zostalem "olany" (sprzedawca-handlarz, po uprzednim zalatwieniu wszystkich formalnosci za mnie, stwierdzil iz powinienem byl to sobie sam wszystko zalatwic (sic!!)), przestal odbierac telefony. Niestety jestem w ciemnej d.... Czy ktos zyczliwy pomoze mi wyjsc z tej sytuacji, ni w zab nie znam holenderskiego a z angielskich wersji serwisu RDW niewiele mozna sie dowiedziec.
Dokumenty , ktore od niego otrzymalem:
- Kentekenbewijs del II
- cargo verzekeringen
- verkoop-overeenkomst
Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam
Julek Randers (Dania) |
Ostatnio zmieniony przez lucjan_Dania Śro Lip 08, 2015 9:47 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x
|
Wysłany: Sob Lip 11, 2015 11:38 am
|
|
|
https://www.rdw.nl/overrd...r%20RDW/Contact
Tu masz numer telefonu jezel dzwonisz z zagranicy do holandii. Zadzwon do rdw i pogadaj z "żywą" osoba moze ci poradzi dokladnie co powinienes zrobic. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|