Zamknięty przez: Gochna H Sob Sie 22, 2015 10:08 pm |
Ubezpieczenie płacone ??? a Rachunek za wizytę u lekarz |
Autor |
Wiadomość |
lukass7
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lip 17, 2015 3:52 pm Ubezpieczenie płacone ??? a Rachunek za wizytę u lekarz
|
|
|
Witam wszystkich. Szukam porady bo nie mam pojęcia jak się zachować..... Pracowałem dla posrednika w 2012/13 w 2013 miałem zszywany palec w szpitalu ,niedawno odezwała się do mnie Holenderska windykacja żądając ok 600e za uwczesną wizytę w szpitalu i teraz zaczynają sie schody ...Oczywiscie ja miałem ponoć opłacane ubezpieczenie przez agencję co potwierdzają solarisy które otrzymywałem na email< jednak ostatni jaki posiadam jest dokładnie przed datą tego incydentu czyli za ten konkretny tydzień nie potrafię udowodnić ze ubezpieczenie było potrącone..ja oczywiscie jeszcze przez jakiś czas pracowałem dla tego posrednika...do dzisaj nie otrzymałem jarografu za rok 2013 a biuro zbankrutowało..... czyli formalnie nie istnieje...Co mam teraz zrobić ,gdzie się zgłosić z tą sprawą??? |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pią Lip 17, 2015 6:27 pm
|
|
|
lukass7 napisał/a: | nie potrafię udowodnić ze ubezpieczenie było potrącone.. |
no to masz problem , bo jesli tego ze miales w tym czasie ubezpieczenie nie udowodnisz,
to bedziesz musial zaplacic za zabieg w szpitalu
byc moze jest jakas nadzieja ze ktos ci w tym pomoze
Zglos sie do >>https://www.juridischloket.nl/ |
|
|
|
|
lukass7
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lip 17, 2015 6:40 pm
|
|
|
a jak wygląda sprawa odzyskania jarografu za rok 2013?? ,jesli biuro już nie istnieje |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Lip 18, 2015 5:50 pm
|
|
|
lukass7,
jak chcesz udowodnic ze miales oplacone ubezpieczenie to pisz/dzwon do ubezpieczalni i popros o polise lub potwierdzenie do kiedy byles ubezpieczony . Wydaje mi sie ze masz/miales karte z ubezpieczalni i na tej karcie jest twoj nr klienta oraz tel i dane ubezpieczalni , to powinno ci ulatwic zalatwienie sprawy .
Druga sprawa jak patrze na kwote to wydaje mi sie ze chca pieniedzy za ryzyko wlasne a nie za szyty palec , no ale pewna nie jestem . Jezeli chcesz to wklej tu na forum/w temacie fotke tego listu od windykatora i przeczytamy za co to jest dokladnie , wtedy bedziesz wiedziec czy mosisz sie bronic szukajac dowodow ubezpieczenia czy musisz zaplacic bez gadania . Mianowicie ryzyko wlasne nie jest oplacane przez ubezpieczalnie a ubezpieczonego .
[ Dodano: Sob Lip 18, 2015 5:54 pm ]
jaaropgave za 2013 powinienes dostac przed 01-03-2014 . JEsli tej nie dostales mozesz sie rozliczyc z ostatnim wyciagiem z wyplaty za dany rok w danej firmie . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Sob Lip 18, 2015 5:52 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|