Zmiana adresu / zmiana sygnału internetowego |
Autor |
Wiadomość |
Kubo1985
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2015 7:20 am Zmiana adresu / zmiana sygnału internetowego
|
|
|
Witam. Mam pytanko.
Posiadam internet z KPN a za około 3 miesiące zmieniam miejsce zamieszkania. Chciałbym się dowiedzieć (oczywiście jak nie otrzymam odpowiedzi pójdę do KPN i się dowiem ale puki co czasu brak) jak wygląda sprawa ze zmianą adresu nadawania sygnału (czy jak się to profesjonalnie nazywa). Bo np. tu gdzie mieszkam KPN bez problemu ale zmienię miejsce zamieszkania i co dalej? zgłaszam w KPN ze adres inny i podpinam router do gniazdka telefonicznego i chula? |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2015 9:54 am
|
|
|
Zgłoś odpowiednio wcześniej, żeby zdążyli sygnał przekierować. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2015 10:54 am
|
|
|
Kubo1985,
Po zalogowani poprzez strone internetowa ,wchodzisz w opcje -> MijnKPN
i tam w ustawieniach prywatnych zmieniasz adres ( czytaj )TU KLIK |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Kubo1985
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2015 12:37 pm
|
|
|
Dzięki wielkie ale teraz jeszcze pytanie czy rejstruje się na stronie KPN jakos po swojemu jak na zwykłej jakiejs stronie i tam wpisuje wszystkie dane czy gdzies w pudłeku dostałem z papierami dane do logowania na ich stronie?
I kolejne pytanko: jak zmienie adres i normalnie router włacze do gniazdka to sygnał ,,się zjawi" (o ile wiem to nie odrazu) czy muszę cos jeszcze zrobic? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2015 1:52 pm
|
|
|
Kubo1985,
Poszukaj w korespondencji od KPN tam powinno byc haslo .
Jesli nie mozesz go znalezc , to wejdz na strone KPN - kliknij na gorze prawej strony w MijnKPN
Po kliknieciu pojawi sie strona na ktorej masz do wyboru ( trzy ) pakiety
wybierz swoj a potem klinkij na niebieskie pole w -> log in
OTWORZY SIE KOLEJNA STRONA , tu wpiszesz swoje
- Gebruikersnaam ( to jest twoj adres email ,ktory od KPN otrzymales ,chyba ze to zmieniles )
- ponizej wpisujesz haslo
zauwaz, ze z boku jest napisane
- Ik weet mijn gebruikersnaam niet, czyli ze- nie znam swojej nazwy uzytkownika
- Ik weet mijn wachtwoord niet - nie znam swojego hasla
jesli nie znasz hasla ,to klikasz na ten napis i kpn przysle ci nowe haslo na adres e mail
Tego nie przerabialam , byc moze to sie zmienilo , moze teraz haslo przychodzi poczta, tej opcji nie sprawdzalam ,po prostu nie maialam takiej potrzeby . |
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Kubo1985
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2015 2:01 pm
|
|
|
Wielkie dzieki za pomoc |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2015 6:20 pm
|
|
|
Kubo1985, tu masz link do formularza, który wypełniasz i wysylasz. W ciągu 24h ktoś z KPN się z Toba w tej sprawie skontaktuje. Powodzenia
https://www.kpn.com/prive...cm:verhuizen:kc
Gochna H, jeśli ktoś nie pamięta nazwy użytkownika albo hasla, to klikasz faktycznie w ktoras z tych opcji, a następnie trzeba podac 3 ostatnie cyfry nr konta, z którego pobierane sa opłaty na poczet KPN. Jak to się wpisze, to wyświetli nazwe użytkownika, a w przypadku hasla, będzie możliwość ustawienia nowego hasla.
|
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
Ostatnio zmieniony przez agastepa13 Wto Wrz 15, 2015 6:21 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2015 8:17 pm
|
|
|
agastepa13 napisał/a: | następnie trzeba podac 3 ostatnie cyfry nr konta, z którego pobierane sa opłaty na poczet KPN. |
Zgadza sie , wlasnie sprawdzalam WiFi binnenshuis, bo cos kiepsko dzial mi internet i jest tak jak napisalas , zostalam poproszona o wpisanie ostatnich trzech cyfr swojego konta.
|
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
|