Kiedy powinienem dostać pieniądze wakacyjne? |
Autor |
Wiadomość |
adekbp
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Wrz 30, 2015 9:38 am Kiedy powinienem dostać pieniądze wakacyjne?
|
|
|
Witam. Byłem na kontrakcie 3 miesięcznym w holandi, nazbierałem 37,5 godzin urlopowych, oraz 307E pieniędzy wakacyjnych. Zatrudniony byłem przez holenderski randstad. Spodziewałem się pieniędzy z ostatnim loonkstrookiem, niestety dostałem tylko wypłatę za przepracowany tydzień i żadnych dodatkowych pieniążków. Z tego co mnie poinformowano w tej firmie wypłacają wszystko z ostatnim payslipem, ewentualnie same godziny urlopowe, gdyż na pieniądze wakacyjne mają 6 tygodni. Proszę o jakieś wskazówki kiedy powinieniem dostać pieniążki. Pozdrawiam |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Wrz 30, 2015 10:10 am
|
|
|
adekbp,
Zadzwonic do Randstad i sie spytac kiedy dostaniesz.
Edit: A tak na serio, to zazwyczaj po ostatnim loonstrookje/payslip. Albo w maju. |
Ostatnio zmieniony przez GeraltRivia Śro Wrz 30, 2015 10:13 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
adekbp
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Wrz 30, 2015 10:20 am
|
|
|
GeraltRivia napisał/a: | adekbp,
Zadzwonic do Randstad i sie spytac kiedy dostaniesz.
Edit: A tak na serio, to zazwyczaj po ostatnim loonstrookje/payslip. Albo w maju. |
ostatni loonkstrook dostałem wczoraj, czyli w następnym tygodniu powinienem dostać następne? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Wrz 30, 2015 10:55 am
|
|
|
adekbp napisał/a: | Z tego co mnie poinformowano w tej firmie wypłacają wszystko z ostatnim payslipem, ewentualnie same godziny urlopowe, gdyż na pieniądze wakacyjne mają 6 tygodni. | i dobrze ciebie poinformowali na koncowe rozliczenie firma ma do 6 tyg . Czyli musisz czekac max 6 tyg od zakonczenia pracy . Odrazy uprzedze ze mimo ze na wyciagu z wyplaty masz masz €307 pieniazkow wakacyjnych to wyplaca ci okolo polowy . Dlaczego ? a dlatego ze wakacyjne i np nadgodziny sa obciazane podatkiem 42% lub 52% w zaleznosci od wysokosci pdatku jaki ci odciagano od dochodow . JEzeli miales np 32% odciagane na podatki to wakacyjne obciaza ci podatkiem 42% jak ci odciagano 42 wakacyjne obciaza 52% podatkiem . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|