Przesunięty przez: Gochna H Pią Paź 30, 2015 10:43 pm |
kolizja samochodowa nie z mojej winy |
Autor |
Wiadomość |
pawelmazz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2015 10:42 pm kolizja samochodowa nie z mojej winy
|
|
|
Witam miałem stłuczkę z holenderką nie z mojej winy uderzyła w moje drzwi garaż wycenił szkodę na 2200 euro tylko ze to garaż dostanie pieniądze nie ja co mam zrobić żebym to ja dostał pieniądze i naprawił we własnym zakresie proszę o jakaś rade.Firma ubezpieczeniowa to London Corporation |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2015 11:52 pm
|
|
|
pawelmazz napisał/a: | tylko ze to garaż dostanie pieniądze nie ja co mam zrobić żebym to ja dostał pieniądze i naprawił we własnym zakresie proszę o jakaś rade |
Jesli wszystko jest zalatwione oficjalnie i poprzez ubezpieczalnie, to watpie ze otrzymasz pieniadze do reki tak to dziala , przynajmniej tak bylo w moim przypadku
rzeczoznawca wycenl szkode i wszystko bylo zalatwiane pomiedzy ubezpieczalna a garazem
w ktorym auto mialo byc naprawiane , sama garaz wybieralam , ale i tak moj garaz zostal poinformowany o kwocie przeznaczonej na naprawe wiec nie dostalam z tej kasy ani centa. |
|
|
|
|
pawelmazz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2015 8:20 pm
|
|
|
a w Polsce da rade przez moje ubezpieczenie PZU załatwić chodzi oto że chce zarobić na tym szkodę sam mogę naprawić a garaż w Holandii weźmie 2 tys euro a w Polsce samemu mogę to zrobić i kasy by zostało w cholere A moje Polskie ubezpiecznie PZU może to przejąć? |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2015 9:38 pm
|
|
|
pawelmazz napisał/a: | A moje Polskie ubezpiecznie PZU może to przejąć? |
ale dlaczego PZU ? wczesniej wspominales, ze Firma ubezpieczeniowa to London Corporation |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2015 11:04 pm
|
|
|
pawelmazz napisał/a: | chodzi oto że chce zarobić na tym szkodę sam mogę naprawić a garaż w Holandii weźmie 2 tys euro a w Polsce samemu mogę to zrobić i kasy by zostało w cholere |
no to juz teraz rozumiem w jakim celu ten temat |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
pawelmazz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2015 12:37 pm
|
|
|
widzę że tu ludzie nie myślą więc już sie o nic nie pytam |
|
|
|
|
Kiepo
Gaduła
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2015 4:22 pm
|
|
|
Cytat: | no to juz teraz rozumiem w jakim celu ten temat |
To bylo jasne juz po pierwszym poscie I nie widze nic w tym zlego. Kombinowalbym dokladnie tak samo. Nie zostanie w kieszeni u niego tylko u kogos innego. |
Ostatnio zmieniony przez Kiepo Sob Paź 31, 2015 4:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Fegelein
Super gaduła
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2015 6:34 pm
|
|
|
Dokładnie. Nie ma się co szczypać w dzisiejszych czasach. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2015 7:03 pm
|
|
|
Kiepo napisał/a: | I nie widze nic w tym zlego. Kombinowalbym dokladnie tak samo. |
Nikt ci nie zabroni kombinowac, ale skoro juz sie wypowiedasz w tym watku ...za
to moze odpowiedz do konca na zadane pytanie
Cytat: | co mam zrobić żebym to ja dostał pieniądze i naprawił we własnym zakresie proszę o jakaś rade.
|
|
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Kiepo
Gaduła
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2015 7:17 pm
|
|
|
Ty wypowiedzialas sie wczesniej ode mnie w tym watku i tez nie bylo odpowiedzi na zadane pytanie. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2015 8:00 pm
|
|
|
No i od razu sie przyczepiles i zamiast autorowi ... odpowiedziec, to cytowales moja wypowiedz co ci w niej przeszkadza ... ? zreszta nie odpowiadaj . Skoncz juz .
pozdrawiam i milego wieczoru zycze |
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2015 11:49 am
|
|
|
pawelmazz napisał/a: | a w Polsce da rade przez moje ubezpieczenie PZU załatwić | trzeba bylo na samym pocztku juz zalatwiac przez ubezpieczlanie a nie dopiero teraz . pawelmazz napisał/a: | chodzi oto że chce zarobić na tym szkodę sam mogę naprawić a garaż w Holandii weźmie 2 tys euro | to trzeb bylo zaplacic za taxacje i powiedziec ze sam bedziesz reperowal w wlasnym zakresie . To by wyliczali po innych kosztach ( np po stawkach w PL lub stawce w wlasnym zakresie ) a tak wyliczyli na swoich stawkach . No czywiscie suma byla by wiele nizsza . pawelmazz napisał/a: | A moje Polskie ubezpiecznie PZU może to przejąć? | watpie zeby w tej fazie jeszcze bylo to mozliwe . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|