Wysłany: Pią Lis 20, 2015 4:11 pm Wypadek nie z mojej winy. Co robic?
Witam. Jestem nowy na forum i chcialbym sie przywitac z uzytkownikami. Mam kilka pytan a mianowicie, wczoraj mialem wypadek. Holenderka wymusila pierwszenstwo. Samochod mialem na PL tablicach. Byla policja podpisalem zeznania i otrzymalem protokol ale nie mam zielonego pojecia co mam dalej robic. Czekac na jakies dokumenty z policji czy z ubezpieczalni? Czy musze sam sie gdzies udac osobiscie? zalezy mi na pobraniu pieniedzy z ubezpieczalni i zatrzymaniu samochodu ( zapewne bedzie szkoda calkowita). Jesli ktos bedzie w stanie udzielic mi jakis informacji to bede bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam Mateusz
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
Wysłany: Pią Lis 20, 2015 4:30 pm
melo16, A co robisz w takim wypadku jak by takie cos mialo miejsce w PL ?
wypelniasz papiery wysylasz do ubezpieczalni w PL .Zadzwon w miedzy czasie do swojej ubezpieczalni i zapytaj co w takiej sytuacji oni ci powiedza co dalej masz robic . Jak chcesz kase to napewno bedziesz musial zrobic taxacje i odrazu uwzglednic ze bedziesz reperowal w lasnym zakresie .
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport
Dzwonilem juz do mojej ubezpieczalni ( HDI Towarzystwo Ubezpieczen i Reasekuracji WARTA S.A) i otrzymalem odlowiedz " nie mozemy panu pomoc poniewaz nasza ubezpieczalnia nie wspolpracuje z ubezpieczalnia ABN AMRO. Musi pan na wlasna reke szukac polskiej ubezpieczalni ktora wspolpracuje z ABN AMRO i oni pana pokieruja" i tyle sie dowiedzialem.