NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Karta ubezpieczenia, egzema.
Autor Wiadomość
maslascher
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lis 23, 2015 9:02 pm   Karta ubezpieczenia, egzema.

Witam, od około 5 miesięcy pracuje dla otto. Pomimo moich starań wciąż nie otrzymałem karty ubezpieczenia, mam kartę która ma prawie rok ale jest ona z innego biura. Mój menadżer wciąż odpowiada że wciąż jej nie otrzymał. Problem jest naprawdę naglący ponieważ od dłuższego czasu na rękach mam egzemę i wygląda mi to na poważną infekcję. Utrudnia to życie i pracę. Teraz jeśli pójdę do huisenarts to prawie na pewno nic to nie da to jeszcze zapłacę ze swojej kieszeni a o jakikolwiek zwrot kosztów będe musiał błagać menadżera który ma problem z każdą pierdołą. Jakieś sugestie? Czy huisenarts może zrobić wymaz rany w celu zidentyfikowania zakażenia?

Mathnl 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pon Lis 23, 2015 9:48 pm   

maslascher napisał/a:
Teraz jeśli pójdę do huisenarts to prawie na pewno nic to nie da

Dlaczego z góry zakładasz,że nic Ci nie da. Może przepisze Ci jakąś skuteczną maść czy skieruje na jakiś zabieg?
maslascher napisał/a:
to jeszcze zapłacę ze swojej kieszeni

No to jest chyba oczywiste. Przecież w Twoim interesie jest,żebyś wyzdrowiał. Skąd w ogóle pomysł,że manager musiałby zwracać za Twoje leczenie?
maslascher napisał/a:
Czy huisenarts może zrobić wymaz rany w celu zidentyfikowania zakażenia?

Niektóre badania można zrobić u domowego (np.krew czy mocz), ale raczej skieruje Cie do specjalisty. Ja przynajmniej nalegałbym na to. Zdrowie jest ważniejsze niż pieniadze. Banał,ale cały czas aktualny.

Odpowiedz do tematu