NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wymeldowanie
Autor Wiadomość
domino63
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 04, 2016 1:49 am   wymeldowanie

Witam.Czy ktos moze orientuje sie,ile czasu trwa wymeldowanie niechcianego(i nie mieszkajacego) wspollokatora?W gemeente uzyskalem info,ze ok.3 m-ce.Jezeli to faktycznie trwa tyle czasu,to moze jest jakis sposob,zeby ta procedure przyspieszyc.

cama555 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Mar 10, 2016 10:13 am   

Najlepiej jest, jeśli ta osoba wymelduje się sama osobiście. Można też wysłać wypełniony formularz (do ściągnięcia na stronie gemeente) z kopią ID, np. paszport. I wtedy wymeldowanie następuje szybko.
Jeśli ta osoba nie chce się wymeldować sama a nie mieszka już u Ciebie, to urząd robi dochodzenie w sprawie ustalenia adresu i wtedy trwa to do trzech miesięcy.

Panicelinka 
MODERATOR
panicelinka

Pomogła: 36 razy
Wysłany: Pią Mar 11, 2016 12:05 pm   

cama555,
Cytat:

Można też wysłać wypełniony formularz (do ściągnięcia na stronie gemeente) z kopią ID, np. paszport. I wtedy wymeldowanie następuje szybko.

Niestety nie w kazdej gemeente ,wiem ze niektore w tym i moja , akurat w tej sprawie wymagaja osobistego stawiennictwa sie wlasciciela.
cama555,
Cytat:
Najlepiej jest, jeśli ta osoba wymelduje się sama osobiście

o czym my mowimy? :029:
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Pią Mar 11, 2016 12:19 pm, w całości zmieniany 1 raz  

cama555 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Mar 21, 2016 4:39 pm   

Panicelinka napisał/a:
cama555,
Cytat:

Można też wysłać wypełniony formularz (do ściągnięcia na stronie gemeente) z kopią ID, np. paszport. I wtedy wymeldowanie następuje szybko.

Niestety nie w kazdej gemeente ,wiem ze niektore w tym i moja , akurat w tej sprawie wymagaja osobistego stawiennictwa sie wlasciciela.

To, że tak jest u Ciebie, nie znaczy, że tak jest wszędzie.
cama555,
Cytat:
Najlepiej jest, jeśli ta osoba wymelduje się sama osobiście

o czym my mowimy? :029:

O wymeldowaniu. Ktoś zapytał i odpowiedziałam. NAJLEPIEJ jeśli ktoś się wymelduje sam. Jeśli nie, to dochodzenie o ustalenie adresu trwa 3 miesiące. Co jest nie tak?

Odpowiedz do tematu