NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak zapłacić niedopłatę do Belastingu
Autor Wiadomość
paranoise 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lut 02, 2016 9:43 am   Jak zapłacić niedopłatę do Belastingu

Witam. Na przełomie tego i zeszłego roku otrzymałem pismo z Belastingu. W Prawym roku podpisane "beschikking Zorgtoeslag". Z pobieżnego tłumaczenia przez translator wynika, że zalegam Belastingowi pieniądze. Do dokumentu dołączony jest żółty formularz, (prawdopodobnie do wysłania pieniędzy pocztą), a nad jego nagłówkiem napisane jest "Gebruikt u deze acceptgiro niet? Betaal dan op rekeningnummer: IBAN NL86 INGB 0002 4455 88 BIC: INGBNL2A".

Mam odnośnie tego trzy pytania:
Czy jest to numer na który mam wysłać pieniądze?
Jak zatytułować przelew i jaką podać nazwę użytkownika w przelewie żeby nie było problemów z właściwym zaksięgowaniem mojej wpłaty?
Czy sam przelew wystarczy? Czy nie trzeba składać innych dokumentów w związku z tym?

Byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.

FijneBuurman 
Gaduła

Wysłany: Wto Lut 02, 2016 2:58 pm   Re: Jak zapłacić niedopłatę do Belastingu

paranoise napisał/a:
Betaal dan op rekeningnummer: IBAN NL86 INGB 0002 4455 88 BIC: INGBNL2A".

Mam odnośnie tego trzy pytania:
Czy jest to numer na który mam wysłać pieniądze?
Jak zatytułować przelew i jaką podać nazwę użytkownika w przelewie żeby nie było problemów z właściwym zaksięgowaniem mojej wpłaty?
Czy sam przelew wystarczy? Czy nie trzeba składać innych dokumentów w związku z tym?

Byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.

Tak, to numer konta bankowego, który zawiera IBAN (nr konta) oraz BIC/SWIFT czyli kod banku. Pokaż to paniom w jakimkolwiek banku a pomogą Ci z prawidłowym wypełnieniem i wysłaniem przelewu. W tytule dałbym swoje imię i nazwisko + ewent. numer BSN/Sofi z Holandii.
Ostatnio zmieniony przez FijneBuurman Wto Lut 02, 2016 3:01 pm, w całości zmieniany 1 raz  

paranoise 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lut 02, 2016 4:19 pm   

No właśnie w tym rzecz, że jestem w Polsce i zamierzam wysłać to przelewem internetowym. Jeśli to jest właściwy numer do tego typu rozliczeń to w porządku. Z tym żeby dać SOFI w tytule, też brzmi sensownie. Chciałem tylko żeby ktoś kto to wcześniej robił upewnił mnie, że tak to właśnie wygląda i że nie trzeba wypełniać do tego żadnych innych formularzy.

FijneBuurman 
Gaduła

Wysłany: Wto Lut 02, 2016 6:19 pm   

paranoise napisał/a:
No właśnie w tym rzecz, że jestem w Polsce i zamierzam wysłać to przelewem internetowym. Jeśli to jest właściwy numer do tego typu rozliczeń to w porządku. Z tym żeby dać SOFI w tytule, też brzmi sensownie. Chciałem tylko żeby ktoś kto to wcześniej robił upewnił mnie, że tak to właśnie wygląda i że nie trzeba wypełniać do tego żadnych innych formularzy.

Polska to nie Etiopia. Jest w UE, choć nie w systemie walutowym euro, ale w systemie bankowym o nazwie SEPA. Mając numer IBAN i kod BIC/SWIFT bezproblemowo zrealizujesz przelew zagraniczny w euro z dowolnego konta bankowego w PL, także klienta indywidualnego

Odpowiedz do tematu