NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowa hipoteka
Autor Wiadomość
zoutkeet 
Nieśmiały użytkownik
zoutkeet

Wysłany: Śro Lut 10, 2016 11:59 pm   Nowa hipoteka

Witam serdecznie mam pytanie jak może wyglądać sprawa nowej hipoteki mianowicie w listopadzie dwie osoby pracowały jedna na stałym kontrakcie druga przez biuro pracy komplet papierów został dostarczony do banku po kontroli zostało uzyskane zezwolenie banku na sprzedaż aktualnej nieruchomości po niższych kosztach jak zostało nabyte w 2008 oczywiscie bank wyliczyl nowa mozliwosc hipoteczna + współfinansowanie długu z pierwszej hipoteki wszystko zostało zrealizowane pierwszy apartament sprzedany koszta na pokrycie spraw administracyjnych związanych z nową hipoteką też i teraz zaczyna się problem nowy dom namierzony zbliza sie rozmowa z bankiem w kwesti realizacji osoba która pracowała przez biuro pracy została zwolniona z powodu spokojnego sezonu co w takim przypadku moze sie stac zaznaczam ze pierwszy apartament juz został sprzedany praktycznie już go nie mam 29 kwietnia jest spotkanie u notariusza czy bank mize mi odmowic kredytu czy w takiej sytuacji jest cos brane pod uwage? Ma moze ktos podobne doswiadczenia za udzielone informacje z góry dziekuję. pozdrawiam

GeraltRivia 
MODERATOR

Wysłany: Czw Lut 11, 2016 7:36 am   

zoutkeet,

Jesli zostal Ci dlug po poprzednim mieszkaniu (troche ciezko czyta sie twoj post bez przecinkow itd), a partner nie ma pracy, to niestety jest szansa ze bank odmowi hipoteki.

Ale przy tak waznej sprawie chyba lepiej spytac sie o rade doradzy hipotekowego (hypotheekadviseur)?

Odpowiedz do tematu