NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Komornik
Autor Wiadomość
megi160 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 25, 2016 10:22 am   Komornik

Witam! W Holandii nie mieszkam już od 6 lat. Wczoraj dostałam list od holenderskiego komornika. Mam im zapłacić coś za 2010 rok. Już przebolałam, że muszę im dać więc mój problem polega na tym, że nie wiem co powinnam wpisać w tytule przelewu żeby już nie mieć więcej problemów.

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Czw Lut 25, 2016 10:39 am   

megi160, w liscie od komornika sa dane jakie masz wpisac .Niestety tu nikt nie jest jasnowidzem i nie wie co jest w twoim liscie i nie napisze ci to czy tamto masz wpisac w opisie .
Podejzewam ze w danym liscie masz gdzies numer akt lub numer klijenta , napewno to trzeba wpisac . Ja bym tez wpisala za co .

megi160 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 25, 2016 10:57 am   

Przesłałabym skany tych papierów ale nie wiem jak :) jest tu podany jakiś annslagnummer. I soort van belasting: Zorgtoeslag. Od razu mówię, że żadnych zasiłków od nich nie dostawałam.

FijneBuurman 
Gaduła

Wysłany: Czw Lut 25, 2016 12:43 pm   

megi160 napisał/a:
Przesłałabym skany tych papierów ale nie wiem jak :) jest tu podany jakiś annslagnummer. I soort van belasting: Zorgtoeslag. Od razu mówię, że żadnych zasiłków od nich nie dostawałam.

Wygląda na dodatek do ubezpieczenia zdrowotnego - Zorgtoeslag (przy okazji, tak trudno wkleić to słowo do https://translate.google.nl/#nl/pl/Zorgtoeslag albo do Google żeby wiedzieć o co chodzi? Do wykonania przelewu potrzebujesz numer konta (zaczyna się na NL............i cyfry........) + kod banku (6-znakowy, np. RABOcyfrycośtam/INGcośtam itp., fachowo nazywa się to symbol BIC lub SWIFT) oraz tytułem przelewu (znak rozpoznawczy)wpisz aanslagnummer. I wyślij najlpeiej z konta na Twoje imię. Powodzenia.
Ostatnio zmieniony przez FijneBuurman Czw Lut 25, 2016 12:44 pm, w całości zmieniany 1 raz  

megi160 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 25, 2016 1:01 pm   

Dzięki za pomoc. Pieniądze wyślę z walutowego konta mojej mamy bo sama nie mam, poza tym wyszłam za mąż i zmieniłam nazwisko a idąc dalej moje panieńskie nazwisko w niemieckim paszporcie pisało się inaczej niż w polskim. A w translatora wszystko sobie wbijałam stąd wiem co to za pismo i czego ode mnie chcą. Aż tak głupia nie jestem ;)

Odpowiedz do tematu