Przesunięty przez: Panicelinka Pią Mar 11, 2016 6:56 pm |
Pismo z belastingu (PYTANIE O POSIADANIE AUTA) |
Autor |
Wiadomość |
askowronek188
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 10, 2016 9:50 pm Pismo z belastingu (PYTANIE O POSIADANIE AUTA)
|
|
|
Witam jestem pracownkiem tymczasowy zameldowanym od pol roku w holandii.
Posiadam takze samochód na PL blachach i wczoraj dostalem pismo z belastingu po polsku z zapytaniem czy posiadam auto na zagranicznych blachach i jak tak badz nie musze odpisac ewentualnie podajac marke/model itp.
I moje pytanie czy jesli napisze ze nie mam, poniewaz 20 maja auto bedzie sprzedawane rodzinie w pl, to moga mi cos zrobic czyh nie do tego czasu.
Jesli napisze ze nie mam oczywiscie.
A jesli napisze ze mam to jak bedzie wygladala sprawa oplat jesli auto tylkko do konca maja mozna tak powiedziec?? |
|
|
|
|
marianx8
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Mar 10, 2016 10:33 pm
|
|
|
Dostałem taki list dwa razy i ani raz nie odpisałem. Pierwszy list był w zeszłym roku w kwietniu, a drugi w maju albo czerwcu i do tej pory (odpukać w nie malowane) mam spokój. |
|
|
|
|
askowronek188
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2016 5:00 am
|
|
|
No właśnie zastanawiam się jak to ugryźć, bo w maju jak pisałem auto będzie w pl na stałe a ja mam zamiar inne kupić też na pl lecz chce opłacać już wtedy islam się zgłosić
[ Dodano: Pią Mar 11, 2016 5:01 am ]
I sam-mialo być a nie islam xd |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2016 9:30 am
|
|
|
askowronek188 napisał/a: | jestem pracownkiem tymczasowy zameldowanym od pol roku w holandii. |
zameldowany?
i jezdzisz samochodem nie oplacajac podatku ?
w linku temat przeczytaj kilka ostatnich stron
http://www.niedziela.nl/f...=asc&start=1110
marianx8 napisał/a: | Dostałem taki list dwa razy i ani raz nie odpisałem. Pierwszy list był w zeszłym roku w kwietniu, a drugi w maju albo czerwcu i do tej pory (odpukać w nie malowane) mam spokój. | Jesli posiadasz auto na polskich tablicach to rob tak dalej ,wszystko przed toba . |
|
|
|
|
marianx8
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2016 10:47 pm
|
|
|
Panicelinka napisał/a: | Jesli posiadasz auto na polskich tablicach to rob tak dalej ,wszystko przed toba . |
Niestety niedawno miałem kontrolę, policjant powiedział żebym do końca tygodnia wywiózł auto do Polski. Nie straszył mnie jakimiś ogromnymi karami, ale auto wolałem zmienić |
|
|
|
|
Fegelein
Super gaduła
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2016 4:47 pm
|
|
|
Policja jest bardziej ludzka niż pijawki z Belastingdienst\Douane |
|
|
|
|
askowronek188
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 13, 2016 5:50 pm
|
|
|
A czy jak w maju zakupie nowy pojazd i będę chciał opłacać podatek twoje zrobić o nie zmieniając polskich blach? |
|
|
|
|
|