rdw holandia |
Autor |
Wiadomość |
l1r0y
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2016 11:09 pm rdw holandia
|
|
|
Witam
w Sobotę chce kupić samochód od holendra, wiem, że po zakupie muszę udać się do RDW aby wyrejestrować podatek z właściciela pojazdu.
Mój problem Sobota RDW jest zamknięte
Pytanie do Was
Nie posiadam holenderskiego prawa jazdy tylko polskie
Czy załatwie wszystkie formalności na poczcie???????????? BEZ RDW
w SOBOTĘ
jak mogę to zrobić nie dam rady jechać po samochód w tygodniu. tylko weekend
Wiem ze tak można było na poczcie a teraz tylko POLACY w RDW
PROSZĘ O WSZELKIE INFORMACJE NA TEN TEMAT JAKIEŚ PORADY BARDZO WAM DZIĘKUJE.
POZDRAWIAM
Jacek |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2016 11:28 pm Re: rdw holandia
|
|
|
l1r0y napisał/a: | [...] w Sobotę chce kupić samochód od holendra, wiem, że po zakupie muszę udać się do RDW aby wyrejestrować podatek z właściciela pojazdu. [...] | W RDW rejestrujesz samochód na siebie i automatycznie podatek przechodzi na Ciebie.
l1r0y napisał/a: | Mój problem Sobota RDW jest zamknięte | Tak, jak większość urzędów. Musisz to załatwić w tygodniu.
l1r0y napisał/a: | Nie posiadam holenderskiego prawa jazdy tylko polskie Czy załatwie wszystkie formalności na poczcie???????????? BEZ RDW w SOBOTĘ | Nie.
l1r0y napisał/a: | jak mogę to zrobić nie dam rady jechać po samochód w tygodniu. tylko weekend | Nikogo to nie obchodzi, to nie RDW się będzie dostosowywać do Ciebie tylko Ty musisz do nich.
l1r0y napisał/a: | Wiem ze tak można było na poczcie a teraz tylko POLACY w RDW | Nie. Wymień sobie prawo jazdy na holenderskie. |
|
|
|
|
l1r0y
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2016 11:35 pm
|
|
|
JESTEŚ PEWNY WEEKEND NIE MAM SZANS Z POLSKIM PRAWKIEM????
A CO JEŚLI ZNAJOMY HOLENDER KUPI SAMOCHÓD NA SIEBIE CZYLI ON POJDZIE NA POCZTĘ
I PÓŹNIEJ JA PÓJDE DO RDW
ZAZNACZAM SYTUACJA JEST TAKA ŻE TYLKO W SOBOTĘ ODBIÓR TEGO AUTA W TYGODNIU NIE MA SZANS A MI ZALEŻY. A URZĄD NIE PRACUJĘ |
|
|
|
|
Mathnl
|
Wysłany: Śro Mar 16, 2016 12:56 am
|
|
|
Niektóre RDW są otwarte dłużej w tygodniu i w sobotę. Nie napisałeś skąd jesteś. Spróbuj sprawdzić tutaj.
https://www.openingstijden.com/open/rdw/
[ Dodano: Śro Mar 16, 2016 1:04 am ]
l1r0y napisał/a: | A CO JEŚLI ZNAJOMY HOLENDER KUPI SAMOCHÓD NA SIEBIE CZYLI ON POJDZIE NA POCZTĘ
I PÓŹNIEJ JA PÓJDE DO RDW |
To jest rozwiązanie,jeśli sobie ufacie. |
Ostatnio zmieniony przez Mathnl Śro Mar 16, 2016 1:05 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
l1r0y
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 16, 2016 7:08 pm
|
|
|
tak zrobię jestem umówiony ze znajomym Holendrem kupi w sobotę na siebie a w poniedziałek pojedziemy do RDW na mnie.
On nie moze zrobić ubezpieczenia na siebie
czy mogę wykupić ubezpieczenie na siebie>??? |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Śro Mar 16, 2016 7:15 pm
|
|
|
nie, patrz inny temat, który zresztą zalozyles |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Aneta29
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2016 8:48 am Problem z wyrejestrowanie samochodu z Holandii
|
|
|
Witam mam dość nietypowa sytuację otóż mój ojciec kilka lat temu kupił samochód w Holandii następnie wrócił do Polski i po jakimś czasie zezlomowal go i wszystkie papiery wyrzucił.W tym roku przyszedł podatek z Holandii do zapłaty za samochód którego już defakto nie ma.Ojciec nie posiada żadnych dokumentów na niego i stąd moje pytanie czy znacie jakąś firmę w Polsce która mogłaby pomóc w wyrejestrowanie samochodu " widmo " bo ojciec holenderskiego nie zna więc się z nimi nie dogada :/ |
|
|
|
|
wigru
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2016 9:07 am
|
|
|
To jak udokumentujesz, że samochód jest zezłomowany jak nie masz żadnych dokumentów? |
|
|
|
|
Aneta29
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2016 9:24 am
|
|
|
No właśnie w tym jest problem.Jest wogole jakieś wyjście z tej sytuacji :/ ? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2016 9:38 am
|
|
|
Aneta29, zlomujac auto w PL ojciec dostal potwierdzenie zezlomowania . Takie potwierdzenie powinien odeslac do RDW . Nie piszesz czy auto bylo przerejestrowane na PL tablice . Jezeli bylo przerejestrowane to mozesz w urzedzie komunikacji wyciagnac potwierdzenie ze auto zostalo zezlomowane a przedewszystkim przerejestrowane na PL tablice . Jezeli ojciec tego nie zrobil to ma bardzo powazny problem i radze udac sie do adwokata o porade w innym wypadku bedziecie placic podatek drogowy i ubezpieczenie . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
wigru
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2016 9:49 am
|
|
|
Idź na złom, może oni prowadzą jakieś księgi albo rejestr zezłomowanych pojazdów. Weź takie zaświadczenie ze złomu, przetłumacz je i wyślij do RDW. |
|
|
|
|
Aneta29
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2016 10:11 am
|
|
|
Oczywiście samochód nie był przerejestrowany na polskie blachy.Chyba ten adwokat to jedyne rozwiazanie.Odwiedzenia też okoliczne złomowiska może coś znajdę bo ten mój staruszek nawet nie pamięta gdzie go zezlomowal eh |
Ostatnio zmieniony przez Aneta29 Czw Mar 31, 2016 10:13 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
wigru
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2016 10:16 am
|
|
|
Po co adwokat do prostej sprawy? Jak chcesz adwokata przyszykuj od razu 800€ na niego. Znajdź na niedzieli jakieś biuro, które świadczy usługi administracyjne dla polaków (zazwyczaj księgowi bo mówią po holendersku), zadzwoń tam, niech oni zadzwonią do RDW zapytać się co w tej sytuacji zrobić. Dużo by ułatwił fakt, gdybyś miała ten papier ze złomowiska, że samochód został zezłomowany z taką datą. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2016 10:50 am
|
|
|
przeniesione :
Sebastian1993 napisał/a: | Witam wszystkich mam bardzo powazny problem z autem z Holadni a mianowicie w 2013 kupilem od kolegi samochod i po jakims czasie wrocilem nim do PL oczywiscie samochodu nie wyrejesrtrowalem caly czas tkwi w papierach ze jest na mnie . Samochod szybko mi sie popsul a ze byl to juz staruszek zadzwonilem do zlomiarza i oddalem go na zlom i problem tkwi w tym ze nie mam papierow od niego i nie mam zadnego kwitka ze go zezlomowalem co mam zrobic do kogo zadzwonic do RDW i co mam im powiedziec jak to rozegrac prosze bardzo o pomoc bo oplata drogowa caly czas jest naliczana . i co mi grozi kiedys jak to zostawie i nic z tym nie zrobie |
|
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|