NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Panicelinka
Śro Kwi 17, 2019 9:24 am
Praca w NL a raty w Polsce
Autor Wiadomość
erpekapel 
Poczatkujacy
Damian

Wysłany: Pon Mar 21, 2016 2:05 am   Praca w NL a raty w Polsce

Witam,mieszkam i pracuję w NL , wynajmuję pokój i mam miesięczne wpływy na konto (ING) ponad tysiąc euro,w NL jestem prawie rok.
Chciałym wiedzieć czy dostane coś na raty w polsce na Morele itp głównie chodzi o sprzęt komputerowy podzespoły i monitor.
Pozdrawiam

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Pon Mar 21, 2016 7:24 am   

To, czy dostaniesz zalezy głównie od instytucji/firmy umożliwiającej wziecie cos na raty. Nie tylko dochod ma tu znaczenie, ale taz dlugosc umowy, ktora masz. Spytaj u źródła, na jakich warunkach umozliwiaja rozlozenie na raty.
Ostatnio zmieniony przez agastepa13 Pon Mar 21, 2016 7:25 am, w całości zmieniany 1 raz  

erpekapel 
Poczatkujacy
Damian

Wysłany: Pon Mar 21, 2016 6:10 pm   

na morele.net oferują raty za pośrednictwem banku Santander i Credit Agricole,a więc wysłałem zapytanie do banku Santander czy jest możliwość dostania czegoś na raty dla klientów zagranicznych, dostałem odpowiedz: dziękujemy za zainteresowanie oferta naszego sklepu. Niestety nie ma możliwości rozłożenia produktu na raty dla klientów zagranicznych. Akceptowane są dochody uzyskiwane wyłącznie w walucie PLN.

:/ może ktoś próbował wziąć coś na raty w Polsce pracując w Holandii ?

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Wto Mar 22, 2016 7:50 am   

Cytat:
:/ może ktoś próbował wziąć coś na raty w Polsce pracując w Holandii ?

Moim zdaniem nie ma szans - jakis czas temu probowalem zalatwic sobie karte kredytowa w pl banku w ktorym posiadam konto bankowe i mimo tego ze mam tam oszczednosci to karty kredytowej mi nie wyrobili :072:

A w ing.nl wyrobili mi bez problemu :033:
Ostatnio zmieniony przez Beny.rac Wto Mar 22, 2016 7:51 am, w całości zmieniany 1 raz  

erpekapel 
Poczatkujacy
Damian

Wysłany: Wto Mar 22, 2016 6:25 pm   

jeszcze się nie poddałem....może ktoś jeszcze się wypowie...czekam :)
Ogólnie będąc w Unii Europejskiej nie da się takiej sprawy załatwić...ale jak ktoś w Polsce nie płacił podatków dla tych złodziej i wyjechał do Holandii to chętnie go dojadą współpracując z lokalnymi władzami....a zweryfikować czy ktoś pracuje i ma stałe dochody to już problem... czekam pozdrawiam Rodacy!

Odpowiedz do tematu