Mandat |
Autor |
Wiadomość |
trufrist
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Kwi 04, 2016 3:42 pm Mandat
|
|
|
Witam.
W styczniu i lutym przebywałem na terenie holandii i dostałem dzisiaj mandat za przekroczenie prędkości służbowym samochodem. Z racji takiej że już tam nie pracuję a jestem jeszcze na wiekówce więc dużo nie zarobiłem pytanie moje jest takie czy mam to płacić czy mogę sobie to że tak powiem olać ? |
|
|
|
|
tomala
Super gaduła
Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 272 Skąd: lepiej nie wiedzieć
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2016 9:41 am
|
|
|
Radze Tobie zaplac. Za pare lat znajdziesz sie przypadkiem w Holandii i podczas jakiejs tam "rutynowej kontroli" sprawa wyplynie. A wtedy to juz nie bedzie taka suma jak masz teraz do zaplaty tylko znacznie wieksza plus inne nieprzyjemnosci. A "wiekowka" nie zwalnia od nieprzestrzegania przepisow i od nieplacenia mandatow. |
_________________ Analiza uryny może wykryć chorobę jednostki, analiza urny - chorobę całego społeczeństwa. |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2016 4:41 pm
|
|
|
Wcale niemusi czekac do kolejnego przyjazdu do NL, wystarczy, ze sprawa zostanie przekazana do incasso w PL i wtedy tam sciagna dlug, oczywiscie odpowiednio powiekszony o dodatkowe koszty |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
tomala
Super gaduła
Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 272 Skąd: lepiej nie wiedzieć
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2016 9:36 am
|
|
|
Sprawa moze zostac przekazana do PL albo i nie. Ale na terenie NL na pewno sciagna to co nalezne wielkiemu bratu. |
_________________ Analiza uryny może wykryć chorobę jednostki, analiza urny - chorobę całego społeczeństwa. |
|
|
|
|
trufrist
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2016 10:02 am
|
|
|
Z tego co mi przyszło do domu to jest napisane że jeśli nie zapłacę to do zostanie powołane właściciel auta czyli biuro. |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2016 10:11 am
|
|
|
Mandat przyjdzie na adres właściciela / zarejestrowanej firmy.
Jeśli to było auto służbowe to ta firma będzie próbowała z Ciebie ściągnąć należność. |
|
|
|
|
|