Pojscie do domu w czasie pracy. |
Autor |
Wiadomość |
adam24os
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Maj 05, 2016 12:53 pm Pojscie do domu w czasie pracy.
|
|
|
Witam. Mam konrakt 40godz i chcialem do konca umowy pracowac po 8 godz, po czym szef powiedzial,ze jak to zrobie to mam juz teraz isc do domu. od tej pory nie ma mnie w pracy. Mam 4 tyg urlopu do wykorzystania a chcialbym zlozyc jak najszybciej wypoowiedzenie i wrocicdo Polski Co zrobic w takiej sytuacji? Co z wyplata? Kontrakt mam wazny jeszcze kilka miesiecy.
Czy obciaza mnie prawnie i finansowo,gdyz nie zamierzam wiecej w tej firmie pracowac? Bardzo prosze o pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez adam24os Czw Maj 05, 2016 12:53 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Maj 05, 2016 2:31 pm
|
|
|
adam24os napisał/a: | Czy obciaza mnie prawnie i finansowo,gdyz nie zamierzam wiecej w tej firmie pracowac? | jezeli poszedles do domu i juz sie nie pokazales to tak maja prawo ciebie obciazyc kosztami . Ale zeby nie bylo nie domowien poradze ci poszukac advokata od prawa pracy i do niego sie udac po porade . Przewaznie pierwsze 30 a 45 min sa darmowe . On ci powie co ci moze grozic i jakie masz prawa .
Watpie zeby ci ot tak sobie popuscili i jestem prawie pewna ze prawdziwy adwokat moze ci zaoszczedzic wiele problemow i czasu a i przedewszystkim pieniedzy . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Czw Maj 05, 2016 2:33 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|