Zamknięty przez: baileys Sob Lip 02, 2016 5:02 pm		 | 

Wyjazd do Holandii | 

| Autor | 
      Wiadomość | 

ushh		  

Poczatkujacy

| 

Wysłany: Sob Lip 02, 2016 3:19 pm   Wyjazd do Holandii
                               | 

| 

| 

Witajcie. W grudniu/styczniu 2017 mam zamiar przyjechać na co najmniej rok do Holandii z 17-nasto letnim synem, póki co bym mieszkała u mojej siostry w Garderen.  Mam kilka pytań.

1. Czy jest szansa żeby znaleźć pracę dla nieletniej osoby? Ponieważ syn będzie kontynuował "Polską" naukę (tutaj jeszcze muszę z nauczycielem porozmawiać) aczkolwiek w Holandii by tylko siedział a chciał iść do pracy - stąd też pytanie, czy jest taka szansa?

2. Czy ciężko znaleźć stałą prace? Coś słyszałam że czasami podpisują tylko umowy na kilka miesięcy a potem trzeba coś innego szukać ale nie wiem jak to jest.

3. W jakich cenach może się wahać wynajem mieszkania? Ponieważ po 2-3 miesiącach gdy się ustabilizuje pewnie zamieszkamy w jakimś mieszkaniu, wolałabym uniknąć wynajmu pokoju. Szukałam stron z wynajmem ale tam nie ma dużo ofert w tym mieście.

4.  Śmieszne może pytanie - ale co z multimediami? Jeżeli przychodzę do wynajmowanego mieszkania to tam już jest wszystko podłączone czy po  prostu ja muszę podpisać umowę i załatwić żeby mi to tam podłączyli a gdy zmieniam mieszkanie to także muszę się kontaktować z dostawcą multimediów żeby podłączył mi to akurat w danym miejscu?

5. Jest szansa dogadać się po Angielsku? Czy głównie Holenderski i nic poza tym?

6. W pełnym wymiarze czasu pracy (40h tygodniowoi) ile jestem w stanie zarobić miesięcznie? Może także dziwne pytanie aczkolwiek będę utrzymywała sama syna i siebie a muszę jeszcze płacić pewne rachunki w Polsce. 

Póki co to było by tyle, pozdrawiam    | 

| 

| 

| 

| 

baileys  		  

MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu 
                         | 

Wysłany: Sob Lip 02, 2016 5:01 pm   
                               | 

| 

| 

| ushh, na forum masz juz wszystkie odpowiedzi wiec poszukaj w odpowiednich tematach odpowiedzi na twoje pytania . W gornym prawym rogu masz szukaj ta opcja nie gryzie a pomaga  . | 

_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport | 

| Ostatnio zmieniony przez baileys Sob Lip 02, 2016 5:02 pm, w całości zmieniany 1 raz   | 

| 

| 

| 

| 

| 

|