Problem z wymeldowaniem się z NL poprzez Digid |
Autor |
Wiadomość |
karollol
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 06, 2016 11:50 am Problem z wymeldowaniem się z NL poprzez Digid
|
|
|
Witam, tak jak w temacie, wróciłem z Holandii gdzie byłem zameldowany i chciałbym się stamtąd wymeldować poprzez Digid. Nie jest to jednak możliwe, ponieważ przy podaniu kodu pocztowego mojej miejscowości w Polsce wyskakuje błąd, mianowicie brakuje w nim liter no ale przecież kod pocztowy miast z Polski wygląda inaczej niż ten z Holandii. Miał ktoś podobny problem ?
Z góry dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedzi.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Fegelein
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Lip 06, 2016 3:30 pm
|
|
|
Trzeba iść do gemeente i tam się wymeldować.
Nie musisz podawać powodu, ani nowego adresu. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Śro Lip 06, 2016 4:24 pm
|
|
|
Fegelein napisał/a: | Trzeba iść do gemeente i tam się wymeldować. |
i owszem najprostsze rozwiazanie ale chyba nie doczytales ... jak ma to zrobic ,skoro jest juz w Polsce
karollol napisał/a: | wróciłem z Holandii gdzie byłem zameldowany i chciałbym się stamtąd wymeldować poprzez Digid. Nie jest to jednak możliwe, ponieważ przy podaniu kodu pocztowego mojej miejscowości w Polsce wyskakuje błąd, |
Ktos jakis czas temu pisal ,ze trzeba najpierw wypelnic formularz,
Aangifte vertrek buitenland a dopiero potem mozna sie wymeldowac , nie wiem tylko czy obcokrajowcow , tez ten formularz dotyczy, czy tylko holendrow no i pozostaje jeszcze pytanie czy holenderski DiGid w Polsce jest nadal aktywny i dziala ? |
|
|
|
|
karollol
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 06, 2016 7:28 pm
|
|
|
~Panicelinka tak, Digid jest aktywny, wypełniam właśnie ten formularz lecz w miejscu w którym należy podać kod pocztowy pojawia się przeszkoda, niepoprawny kod pocztowy. W żaden sposób nie da się tego złapać tak żeby podać kod pocztowy i 2 litery.. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
|
Wysłany: Śro Lip 06, 2016 8:05 pm
|
|
|
karollol,
skoro polski kod pocztowy nie wchodzi , wpisz kod holenderski , moze wtedy ruszy . |
|
|
|
|
karollol
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 06, 2016 8:07 pm
|
|
|
Panicelinka
ale tam podaje adres z Polski, ten na który będzie przychodziła wszelka korespondencja. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
|
Wysłany: Śro Lip 06, 2016 8:18 pm
|
|
|
karollol,
Korespondencja z gemeente ? to ja w takim razie jestem za murzynami ze 100 lat i nie bardzo rozumiem, czemu gemeente ,ktora nie bedzie miala mnie we wlasnym GBA ma mi slac korespondencje ?
myslalm ze chcesz definitywnie sie wymeldowac z Holandii w zwiazku z tym nie mialo by znaczenia jaki kod tam wpiszesz ,inaczej ci digid tego polskiego kodu nie zaakceptuje . |
|
|
|
|
karollol
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 06, 2016 9:00 pm
|
|
|
Panicelinka
Może źle to ubrałem w słowa.. Chodzi mi o to żeby wymeldować się z NL lecz podanie adresu w Polsce to wymóg konieczny. |
|
|
|
|
|