NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Odszkodowanie c.d.
Autor Wiadomość
thewaldek
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lip 26, 2016 9:09 am   Odszkodowanie c.d.

Dziendobry. Kilka lat temu miałem wypadek w nl. Amputacja kawałka palca. Uzyskałem wtedy cenne porady na tym forum będąc w szpitalu. Kilka lat później: Otrzymałem odszkodowanie. 20 tys euro. Ewidentna wina pracodawcy. Teraz nadchodzi czas aby sądzić się ze szpitalem. Na miejsce wtedy nie przyjechała karetka pogotowia. Przyjeżdżając do szpitala samochodem pracodawcy musiałem się tłumaczyć na recepcji czemu nie mam dokumentów. Tracąc cenny czas na uratowanie części ręki. Potem przeniesiono mnie do poczekalni. To trwało kilka godzin zanim zajęta się mną. Lekarz powiedział ze po prostu jest trochę za późno aby uratować palec. Do tej pory krew mi się gotuje jak o tym pomyślę. Kilka firm odszkodowawczych chce się tego podjąć w Polsce. Ale pytam najpierw na tym forum. Pozdrawiam

GeraltRivia 
MODERATOR

Wysłany: Wto Lip 26, 2016 10:17 am   

thewaldek,
Pamietam!

Super ze otrzymales odszkodowanie od pracodawcy.

A inni lekarze orzekli ze daloby sie uratowac palec?

Pozdrawiam

thewaldek
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lip 26, 2016 8:59 pm   

Tak. Lekarze i ratownicy w Polsce to potwierdzili. Odmawiając mi karetki skazano na kalectwo. Krótko mówiąc. Do tego poczekalnia. Lekarz podczas opeeacji nawet nie wiedział ze mam kawałek ręki w dłoni.... Masakra. Myślę, że psa w Polsce by potraktowano lepiej.

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Śro Lip 27, 2016 8:10 am   

thewaldek szczerze mowiac nie wierze w to iz uda sie sie wygrac sprawe ze szpitalem w NL jednak zycze powodzenia ...

Znam kilka przypadkow kiedy byl ewidentny blad lekarza i ani szpital ani lekarz nie zostali pociagnieci do odpowiedzialnosci - moze winika to z faktu ze dana osoba nie umiala odpowiednio walczyc o swoje :091:

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Śro Lip 27, 2016 8:38 am   

thewaldek napisał/a:
Tak. Lekarze i ratownicy w Polsce to potwierdzili.

Wczesniej tzn w poprzednim temacie pisales tak :

dzisiaj rozmawialem z lekarzem w gdyni . tez mi powiedzial ,ze palcy raczej sie nie przyszywa . no coz .... nigdy nie mialem obcietych palcy wczesniej

Wiec cos sie tu nie zgadza jednak nadal zycze powodzenia ...

thewaldek
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lip 27, 2016 2:26 pm   

Jeśli tak pisałem, to nie wiedziałem na tamten czas co pisze... Lekarz najwyraźniej chciał mnie pocieszyć. Palce się przyszywa mój drogi. Czas od amputacji to około 120 minut. Następnie następuje martwica. Ważny jest też sposób przechowania odciętej kończyny. Po której jesteś stronie? Czy rząd nl płaci ci za kontrolę nad tym portalem?

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Czw Lip 28, 2016 4:52 am   

thewaldek napisał/a:
Po której jesteś stronie? Czy rząd nl płaci ci za kontrolę nad tym portalem?

Procedura w NL jest taka a nie inna jesli chodzi o przyjmowanie pacjentow w szpitalu/ u lekarza itp

Nie rozumiem tylko jednego czemu wszedzie doszukujesz sie spiskow itp

Masz checi, czas i pieniadze to walcz o swoje jednak w przypadku procesu ze szpitalem nie bedzie latwo bo szpital posiada gromadke prawnikow do takich spraw...

thewaldek
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lip 29, 2016 6:11 am   

Nie potrzebuje tego typu porad. Ani zaśmiecania tematu. Twoje uwagi nic nie wnoszą. Szukam prawnika który podejmie się takiej sprawy. Firmy odszkodowawcze w Polsce są zainteresowane juz teraz. Po prostu sprawdzam możliwości. Nie mieszkam i nie zamierzam mieszkać w nl. Ciekawe forum. Nie niszcz mojego odczucia o nim. Please

Odpowiedz do tematu