paczka pocztowa |
Autor |
Wiadomość |
kamilkwasiuk
Poczatkujacy Poszukiwacz95
|
Wysłany: Pią Sie 05, 2016 3:32 pm paczka pocztowa
|
|
|
Witam, mam problem, zamówiłam paczkę na mojego chłopaka, który jest teraz w Polsce.
Jest szansa że wydadzą mi przesyłkę? Chłopak nie wróci w ciągu 2 tygodni a nie chcę by paczkę odesłali. Myślicie, że jeśli opowiem co i jak i pani spiszę moje dane z dowodu to dostanę przesyłkę? |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pią Sie 05, 2016 11:14 pm
|
|
|
Jesli kurier bedzie mial dostarczyc pod Wasz wspolny adres,to przy odbiorze mowisz, ze jestes jego partnerka, podpisujesz i tyle. Gorzej, jak nikogo nie bedzie, a kurier nie zostawi paczki u sasiadow. Marne szanse,ze blja odbierzesz w punkcie na poczcie.
Ja raz odebralam przesylke adresowana na mojego punktu kazujac jego dowod. |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
isfolket
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2016 7:57 pm
|
|
|
Jeżeli przy zamówieniu nie podałam liter po kodzie pocztowym, to paczka i tak dojdzie tam gdzie trzeba? Już 2 tygodnie czekam i zaczynam się obawiać, że wysłali gdzie indziej, albo zaginęła. Z przyzwyczajenia do polskiego systemu zapomniałam kompletnie o tych literach. |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Sie 13, 2016 12:37 pm
|
|
|
isfolket,
Niestety na 99% nie dojdzie, chyba ze komus w sortowni bedzie sie chcialo na komputerze szukac liter do kodow.
Lepiej skontaktuj sie z osoba ktora ci wyslala paczke. |
|
|
|
|
isfolket
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 13, 2016 7:10 pm
|
|
|
Ale zostanie gdzieś na poczcie a nie pójdzie w świat mam nadzieję? |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Sie 14, 2016 8:24 am
|
|
|
isfolket,
Zostanie zwrocona do osoby ktora ja wyslala, o ile podala adres zwrotny, jesli nie ma, to z poczty sprobuja znalezc odbiorce/nadawce na podstawie zawartosci paczki... a jak nie tez nie znajda, to chyba wyrzucaja. |
|
|
|
|
|