nieuczciwy sprzedawca |
Autor |
Wiadomość |
kh0654
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2016 6:10 pm nieuczciwy sprzedawca
|
|
|
tydzien temu kupilam auto. jako kobieta nie znam sie na samochodach, wizualnie auto bylo ok, nic nie pukalo wiec je kupilam. jedyna wada bylo lekkie szarpanie przy malej predkosci, ale sprzedawca zapewnial mnie, ze to przegub i ta sa "groszowe sprawy"a po za tym auto jest w super stanie. dzis chcialam umowic sie do mechanika w celu naprawienia tego szarpania, kiedy przedstawilam przez telefon mechanikowi co dzieje sie z autem, ten uswiadomil mnie, ze to ewidentnie skrzynia biegow i koszt jej wymiany w tym aucie to okolo 2000 euro... i tu moje pytanie: czy orientuje sie ktos albo mial do czynienia z podobna sytuacja? czy jest mozliwosc zwrocenia auta? wiem, ze w pl jest cos takiego jak wady ukryte i ze mozna zwrocic auto badz sprzedajacy pokrywa koszty naprawy.. jak to wyglada tutaj? |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2016 9:16 pm
|
|
|
A jakie auto jeśli można wiedzieć i i jaka skrzynia? |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
kh0654
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2016 3:02 am
|
|
|
Audi a6 2002 automat |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2016 7:20 am
|
|
|
Idź do Juridische Loket i tam Ci poradzą jak to od strony prawnej wygląda. |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x
|
Wysłany: Sob Wrz 24, 2016 2:04 pm
|
|
|
Pierw sie sprawdza czy to faktycznie skrzynia i czy od razu wymiana. Bo jak slucham mechaników ktorzy juz przez telefon stawiają diagnoze i odrazu wymiana na nowe to dupa a nie mechanik. Dobry mechanik wezmie auto i sprawdzi,najlepiej udac sie do takich co glownie zajmuja sie audi. Rownie dobrze moze wystarczyc wymiana oleju w skrzyni wlacznie z filtrem i jej ponowna adaptacja. |
Ostatnio zmieniony przez feel_x Sob Wrz 24, 2016 2:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Sob Wrz 24, 2016 8:36 pm
|
|
|
Jeśli chodzi o zwrot, to można by dogadać się ze sprzedającym lub w najgorszym wypadku, jak wyżej napisane do JL.
Na przyszlosc...lepiej jechac kupować auto z kims kto się na tym zna.
Tez doradzam wymiane oleju w skrzyni wraz z filtrem. Może znacznie poprawić sytuacje, ale niestety może tez uszkodzić skrzynie na dobre w przypadku, gdy auto ma przejechane ok. 500 tys km (np. cofnięty licznik). Generalny remont skrzyni, to koszt ok. 2500e, czyli wymiana konwertera, tarczek, czyszczenie sterownika i wymianie jego podzespolow. Możesz opisac za ile go kupilas i jaki był przebieg i czy kupiony w NL komisie?
Jaki motor (pojemność)? |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
Ostatnio zmieniony przez agastepa13 Sob Wrz 24, 2016 8:37 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|