Czy mogą nas wyrzucić na ulice z dziećmi |
Autor |
Wiadomość |
Rodzina_polska
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2016 2:15 pm Czy mogą nas wyrzucić na ulice z dziećmi
|
|
|
Witam Gemente dało nam 30 dni na opuszczenie mieszkania bo nie ma zgody na meldunek. Mieszkam tu sama z 3 dzieci dwoje chodzi do holenderskiej szkoły , płacimy rachunki regularnie . Wyszystko było ok do chwili gdy chciałam sie zameldować. W Gemente powiedzieli ze nie ma pozwolenia na meldunek (mieszkamy na Rotterdam Zuid) a 4 dni temu dostaliśmy zawiadomienie o opuszczeniu lokalu w ciagu 30 dni. Teraz nie wiem co mam robić mieszkamy tu 3 miesiące lecz od kilku dni mam BSN i dopiero zacznę prace nie mam dochodu i solarisow przez to nikt nie chce mi wynająć mieszkania.
Czy oni mogą nas wyrzucić na ulice bardzo sie boje ze zostaniemy siłą eksmitowani nie mamy gdzie iść. Płace regularnie za mieszkanie żyłam z oszczędności do niedawna ,teraz zaczynam prace ale nikt nie wynajmie mi mieszkania nie wiem co będzie. Proszę o szybka pomoc Ania +31 6 45 18 33 18 |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2016 3:15 pm
|
|
|
Rodzina_polska,
Czy jest to mieszkanie socjalne ? Przyznane wam ze spoldzielni mieszkaniowej ?
Rodzina_polska napisał/a: | Gemente dało nam 30 dni na opuszczenie mieszkania bo nie ma zgody na meldunek |
Wklej o ile mozesz w dziale/temacie w ktorym tlumaczymy - otrzymany list z gemeente, zobaczymy jak to zostalo uzasadnione .
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Rodzina_polska
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2016 3:17 pm
|
|
|
Wynajęte od Holendra Podpisałam umowę z nim na rok. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2016 3:33 pm
|
|
|
Rodzina_polska,
Jesli mieszkanie jest wlasnoscia holendra a nie spoldzielni ,to nie moga was tak na dobra sprawe wywalic na ulce.
Inaczej sprawa sie bedzie przedstawiala ... jesli jest to mieszkanie socjalne przyznane Holendrowi .
A on bez zgody spoldzielni wam je wynajal. Rozmawiaj z nim ,niech on to zalatwi skoro pobiera od ciebie pieniadze za wynajem . |
|
|
|
|
Rodzina_polska
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2016 3:34 pm
|
|
|
Panicelinka,
Mogę cie prosić o @ wyślę ci list. Od Gemente nie umie wkleić tego do przeglądarki. Pozdrawiam serdcznie Ania
[ Dodano: Sob Paź 15, 2016 4:37 pm ]
Wiem ze to jego prywatne mieszkanie on nawet wysłał mi oświadczenie z ksero dowodu osobistego ze mogę z tym mieszkaniem robić co chce ale były u nas kontrole z Gemente. Mi sie udało dopiero w Den Hag wyrobić BSN a trojka dzieci dalej nie ma numeru. Dwoje chodzi do szkoły juz. Pozdrawiam |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
|
Wysłany: Pon Paź 17, 2016 8:18 pm
|
|
|
Przenioslam ,pociagnij swoj temat
Cytat: | Jakie mamy prawa ( oszukania przez maklera )
Witam wynajęłam mieszkanie w Rotterdamie na kontrakcie było napisane ze może sie zameldować rodzina lub 3 osoby. Mieszkamy tu 3 miesiące i okazała sie ze mieszkanie nie ma pozwolenie na zmieszanie w ogóle gdyż policja je zaplombowala bo była tu plantacja marihuany a 4 dni temu dostaliśmy pismo z Gemennte ze mamy w ciagu 30 dni opuścić mieszkanie. Nie mamy oszczędności by nowe mieszkanie wynająć. Całe oszczędności włożyliśmy w ten dom. Teraz siedzimy jak na szpilkach bo nie wiadomo co począć. Mamy jakieś możliwości jest miejsce gdzie możemy uzyskać jakaś pomoc czy naprawdę nas wyrzuca na bruk. Czy właściciel mieszkania nie powinien nam zapewnić lokalu innego. Myśmy rok podpisywaliśmy kontrak . Jakie mamy możliwości. Bardzo prosze o pomoc. Ania |
|
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Wto Paź 18, 2016 1:46 pm
|
|
|
Idź do Juridische Loket, to są darmowe porady prawne. |
|
|
|
|
|