Czy to mandat? |
Autor |
Wiadomość |
maciek31
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Gru 03, 2016 5:46 pm Czy to mandat?
|
|
|
Witam, dostałem jakby mandat na parkowanie za wycieraczke od gemeente. Auto stało na ulicy pod blokiem, bo nie było wolnych miejsc parkingowych. Kwota na druku to 90€ + 9€.
Na dole jest napisane:
DIT IS EEN WAARSCHUWING!
Een volgende keer kan tot bekeuren worden overgegaan.
Co przetłumaczył tłumacz jako:
TO JEST OSTRZEŻENIE!
Następnym razem moze być przekazany do wezwania.
Moje pytanie brzmi czy to trzeba zapłacić czy gemeente daje takiego rodzaju upomnienia/pouczenia? |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Sob Gru 03, 2016 6:24 pm
|
|
|
maciek31 napisał/a: | Een volgende keer kan tot bekeuren worden overgegaan. |
Następnym razem może dojść do ukarania.
Wygląda na to,że tym razem upiekło Ci się.
Jeśli nie jest wyraźnie napisane,że masz zapłacić tę kwotę na konkretny numer konta to jest to ostrzeżenie. Chociaż ja się z takim czymś jeszcze nie spotkałem. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Sob Gru 03, 2016 7:26 pm
|
|
|
Ja sie z tym spotkalam w mojej miescinie , kiedy po oddaniu nowej drogi i miejsc parkingowych
z niebieskimi liniami - wzdluz owej drogi , zaparkowalam sobie , kolo przychodni i nie zostawilam w aucie niebieskiej plastikowej karty, bo do glowy mi nie przyszlo ze tak trzeba
Wiec dostalam ostrzezenie z wpisem jak wyzej oraz jak nizej
Het kenteken van de in overtreding zijnde bestuurder staat opgeslagen in het systeem en dus het zal een volgende keer – vermoedelijk – niet bij een waarschuwing blijven. “Als u nogmaals fout parkeert, krijgt u een boete van 97 euro (90 euro plus 7 euro administratiekosten)”, |
|
|
|
|
maciek31
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Gru 03, 2016 9:45 pm
|
|
|
To kamień z serca.
Nie ma żadnego nr konta. Tylko ulica, rejestracja, kolor i marka auta, kwota sankcji i powód 'ostrzeżenia' z jakimś bodajże artykułem z kodeksu drogowego.
Poza tym za wycieraczka była ulotka ilustrująca, że niewłaściwe parkowanie utrudnia przejazd np straży pożarnej.
Dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
|
|
|