Bezpieczne miasta, dzielnice Holandii |
Autor |
Wiadomość |
Sylwiaaa
Poczatkujacy Ilka
|
Wysłany: Nie Sty 08, 2017 10:36 am Bezpieczne miasta, dzielnice Holandii
|
|
|
Witam chciałabym poprosić o opinie gdzie jest bezpiecznie, spokojnie? Mam dwójkę małych dzieci fajnie gdyby w pobliżu były szkoły. Przepraszam bardzo że w nowym temacie jestem tu nowa i nie mogę znaleźć podobnego tematu pomożecie? Podpowiecie coś? Z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi. Pozdrawiam |
_________________ Ilka |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pon Sty 09, 2017 1:40 pm
|
|
|
to nie kraj 3 swiata. prosciej odpowiedziec na pytanie gdzie NIE jest spokojnie (osobiscie nie znam takich miejsc). |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Sylwiaaa
Poczatkujacy Ilka
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2017 10:50 am
|
|
|
To może inaczej których miejsc lepiej nie brać pod uwagę przy poszukiwaniu mieszkania? |
_________________ Ilka |
|
|
|
|
Metec
Gaduła
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2017 4:58 pm
|
|
|
Ale w jakim miescie? Holandia mimo wszystko ma ich troche, chyba nie chcesz zebysmy wszystkie dzielnice wymieniali? |
|
|
|
|
FijneBuurman
Gaduła
|
Wysłany: Śro Sty 11, 2017 7:38 am
|
|
|
To w jakiej dzielnicy zamieszkasz to często kwestia zasobności portfela.
Jak wszędzie obowiązuje maksyma - tanio=może być kiepska dzielnica. |
|
|
|
|
Sylwiaaa
Poczatkujacy Ilka
|
Wysłany: Śro Sty 11, 2017 7:21 pm
|
|
|
Przepraszam zakręcona jestem interesuję mnie Haga i jej okolice. Czy możecie cos podpowiedzieć, polecić albo i odradzić?
Nie patrzę na to aby było jak najtaniej wiem jak to się kończy chcę zapewnić moim maluchom dobre warunki i oczywiście w miarę możliwości spokojniejszą dzielnicę fajnie by było gdyby w pobliżu była szkoła aczkolwiek nie musi. |
_________________ Ilka |
Ostatnio zmieniony przez Sylwiaaa Śro Sty 11, 2017 7:24 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
lena.a
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 01 Wrz 2010 Posty: 77
|
Wysłany: Sob Sty 14, 2017 9:26 pm
|
|
|
Jeśli chodzi o Centrum to odradzam Schilderswijk, Transvaal i Groente- en Fruitmarkt trudno tam znaleźć białego człowieka.
Laak np. Laakkwartier i Spoorwijk tam możesz poczuć się jak w Polsce Polskie sklepy, fryzjerzy, kosmetyczki itp.
Loosduinen dla mnie spoko jeżdżę na Waldeck do Lidla i średnia wieku to +60.
Scheveningen myślę, że też ok tylko Bad i Haven tłoczne, wieje i czasami śmierdzi rybą.
Escamp też dużo Polaków, ale raczej spokojnie tylko jak dla mnie daleko wszędzie.
Segbroek na Regentessekwartier i Valkenboskwartier też dużo Polaków i Turków i wszystkie inne narodowości.
Leidschenveen-Ypenburg i Haagse Hout nie wiem jak tam jest wydaje mi się, że spokojnie rzadko słychać w mediach o jakichś incydentach.
Ja mieszkam na Segebroeku i jest ok ale jakbym miała się przeprowadzać to chyba bym szukała na Duindorp i Duinoord (Scheveningen), albo Kijkduin i Waldeck (Loosduinen) |
_________________ http://humanitarni.pl/# |
Ostatnio zmieniony przez lena.a Sob Sty 14, 2017 9:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Sylwiaaa
Poczatkujacy Ilka
|
Wysłany: Nie Sty 15, 2017 11:55 am
|
|
|
Bardzo, bardzo dziękuję za odpowiedź mąż kiedyś mieszkał i pracował w Scheveningen i był zadowolony tylko że to było z 7 lat temu może warto właśnie tam rozejrzeć się za mieszkaniem bardzo mi Pani pomogła |
_________________ Ilka |
|
|
|
|
|