Wypadek w pl |
Autor |
Wiadomość |
Aerpion
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sty 19, 2017 1:51 pm Wypadek w pl
|
|
|
Witam, mialem wypadek w polsce z mojej winy autem na holenderskich blachach. Auta raczej nie oplaca sie naprawic, ac nie mialem jednak nie chce go szrotowac bo moge odzyskac sporo kasy z czesci wiec moje pytanie jak to wyglada z wyrejestrowaniem go z holandii bez dok o oddaniu go na szrot tak by nie placic za niego podatku drogowego i ubezpieczenia na ten czas. Jest wogole taka mozliwosc? Znajomy powiedzial mi, ze moge sprzedac mu auto a on kupi na niego zjazdowki i nigdzie go juz potem nie zarejestruje i zniknie z ewidencji holenderskiej, ale nie wiem czy to jest legalne. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Sty 19, 2017 7:09 pm
|
|
|
Aerpion, tablice rejestracyjne i opis wypadku zabierasz do RDW i je tu oddajesz z adnotycja ze sam je zlomujesz / rozbierasz . PAmietaj ze niektore czesci nie moga byc sprzedane ale to juz musisz poszukac na necie jakie czesci nie moga byc odsprzedane . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
krzym151
Poczatkujacy Zyje sie tylko raZ
|
Wysłany: Pią Sty 20, 2017 6:28 am
|
|
|
tak jest to legalne jezeli masz taka oopcje to rob najtanjsza i najlepsza oczywiscie jezeli auto znajduje sie w pl |
|
|
|
|
Aerpion
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 20, 2017 10:43 am
|
|
|
Adnotacje na temat wypadku ze zdjęciami będę wysłane do mojej ubezpieczalni, ja nie mogę mieć wglądu na nie wiec teraz pytanie czy sam muszę wyciągnąć te dokumenty z ubezpieczalni czy Rdw skontaktuje się z nimi ? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Sty 20, 2017 10:03 pm
|
|
|
Aerpion, slyszalam kilka wypowiedzi/wypadkow gdzie wcale nie chcieli takich papierow . Ale dla pewnosci wes dane ubezpieczyciela zeby w razie niejasnoci mogli poprosic o info |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|