NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Panicelinka
Śro Mar 29, 2017 10:43 pm
Kilka ważnych pytań
Autor Wiadomość
xyz252820
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Mar 06, 2017 7:54 pm   Kilka ważnych pytań

Witam. Na początku chciałbym się przedstawić. Mam na imię Paweł i dopiero zaczynam przygodę z Holandią, obowiązuje mnie jeszcze wiekówka (21 lat) i mam kilka pytań, które mnie nurtują a nie znalazłem na nie satysfakcjonującej mnie odpowiedzi w poprzednich tematach.

1. Z jakich dodatków mogę skorzystać z racji wypłaty? Słyszałem o wakacyjnym ale podobno są też inne, dodatki z których można skorzystać (jest to bodajże zawarte w solarisie), również chciałbym się dowiedzieć jak lepiej wypłacać te pieniążki bo podobno podatki są ogromne i kilka osób mówiło, że jeżeli ma się słaby tydzień to powinno się zgłosić chęć wypłaty wakacyjnego bo wypłata jest mniej opodatkowana. Jak to z tym jest?

2. W jaki sposób załatwić dodatek do ubezpieczenia? Można to zrobić samemu czy trzeba zasięgnąć pomocy księgowej? Druga sprawa to czy muszę to zrobić koniecznie w Holandii czy jest możliwość zrobienia tego w Polsce i uzyskać zwrot za wszystkie przepracowane miesiące?

3. I najważniejsza kwestia - zwrot podatku z Holandii. Jeśli przepracuje 3-4 miesiące to mogę się o niego ubiegać czy potrzeba więcej przepracowanych miesięcy? Jeśli tak to co potrzebuje i czy mogę to zrobić w Polsce czy w Holandii? Druga sprawa to czy muszę czekać do końca roku z tym zwrotem czy można to zgłosić i uzyskać zwrot np w środku roku?

Za wszelkie odpowiedzi serdecznie dziękuję :039:

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Pon Mar 06, 2017 8:39 pm   

xyz252820, moze i odpowiedzi nie sa dla ciebie satysfakcjonujące bo nie sa podane na tacy ale jednak sa juz na forum podane i jak cos dalej nie rozumiesz to zadaj pytanie w juz istniejacym temacie a nie robisz chaos na forum powielaniem juz istniejacych pytan .

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi