Przesunięty przez: Panicelinka Wto Maj 01, 2018 7:45 pm |
Osoby podszywajace sie pod pracownikow Microsoft!!! |
Autor |
Wiadomość |
Almond
Poczatkujacy Almond
|
Wysłany: Sob Mar 11, 2017 1:26 pm Osoby podszywajace sie pod pracownikow Microsoft!!!
|
|
|
Dzisiaj mialem taka sytuacje, ze na domowy numer holenderski zadzwonil pan podajacy sie za pracownika Microsoftu stwierdzajac , ze mam zainfekowany komputer. Poprosi was o zainstalowanie programu ze strony microsoft do przejecia kontroli nad waszym kompem.
W pore sie zorientowalemi rozlaczylem. Poczym przeskanowalem i wyczyscilem komputer.
Nie dajcie sie nabrac bo moze was to sporo kosztowac!!!! |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Sob Mar 11, 2017 4:25 pm
|
|
|
Almond napisał/a: | Nie dajcie sie nabrac bo moze was to sporo kosztowac!!!! |
a ile to bedzie ?
Almond napisał/a: | Jestem Technikiem informatykiem, posiadam wszystkie możliwe certyfikaty Microsoftu, siedzę w kompach od dziecka i mam 12 letnie doświadczenie w tym temacie.. |
jak jak uwielbiam wciskanie kitu ludziom !! |
|
|
|
|
Almond
Poczatkujacy Almond
|
Wysłany: Sob Mar 11, 2017 4:42 pm
|
|
|
...dlaczego kit?....sam sie prawie nabralem dlatego wole przestrzec innych? ..niedoswiadczonych uzytkownikow.
Jak na moderatory strony przystalo to zamiast komentowac w dziwny sposob wypadaloby umiescic post jako wyrozniony?
...a ile to bedzie?....tyle , ze jak z gosciem z lamana angielszczyzna rozmawialem to doszlismy do tematu zalogowania sie na moim koncie bankowym. Wczesniej zainstalowalem program ze strony "microsoft" fake potem TeamViewer itd...po prostu przestrzegam.
[ Dodano: Sob Mar 11, 2017 4:44 pm ]
to sie nazywa Fraud (wyludzanie informacji) Pani moderator strony Panicelinka tak dla informacji...
w czym problem????
[ Dodano: Sob Mar 11, 2017 4:55 pm ]
Panicelinka.....pogielo????? co ma jedno z drugim wspolnego?? tak jestem informatykiem i mam certyfikaty i >>>cenzura<<< wie co jeszcze zakladam ze Panicelinka nie stala obok serwera tylko siedzi przy laptopku i dlubie komentarze wiec sie kobieto ogarnij zamiast komentowac
[ Dodano: Sob Mar 11, 2017 5:04 pm ]
wiecej info pod strona:
https://answers.microsoft.com/en-us/protect/forum/mse-protect_scanning/phone-call-scams-claiming-to-be-microsoft/aefc50a4-d7a4-4c79-8db5-2fafcd6ad196
O co chodzi ,strona z linku, ktora tu podajesz dotyczy lat 2011 /2012
sam sie prawie nabralem , wiec uwazajcie! |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Nie Mar 12, 2017 1:11 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
|
Wysłany: Sob Mar 11, 2017 5:11 pm
|
|
|
Almond, no i po co te przeklenstwa ?
Almond napisał/a: | to sie nazywa Fraud (wyludzanie informacji) Pani moderator strony Panicelinka tak dla informacji...
|
to zaden fraud ,to sie nazywa naiwnosc ludzka, a tym bardziej jak sie slyszy lamany angielski
to odklada sie sluchawke i nie rozmawia z debilami
i prosze po mnie nie jezdzic, bo to tylko swiadczy o tobie jakim'' wyksztalconym'' jestes informatykiem z certyfikatami |
|
|
|
|
Almond
Poczatkujacy Almond
|
Wysłany: Sob Mar 11, 2017 5:16 pm
|
|
|
Panicelinka napisał/a: | Almond, no i po co te przeklenstwa ?
Almond napisał/a: | to sie nazywa Fraud (wyludzanie informacji) Pani moderator strony Panicelinka tak dla informacji...
|
to zaden fraud ,to sie nazywa naiwnosc ludzka, a tym bardziej jak sie slyszy lamany angielski
to odklada sie sluchawke i nie rozmawia z debilami
i prosze po mnie nie jezdzic, bo to tylko swiadczy o tobie jakim'' wyksztalconym'' jestes informatykiem z certyfikatami |
..i tu sie zgadza..poleglem jak dziecko..co najmniej jak kretyn.
a co do moich kwalifikacji to mam przeslac Dyplom na priv? i reszte? ..po co to skakanie po sobie ? przeciez nie zamiescilem ogloszenia o prace? To jest post informacyjny. Mysle , ze ktos by tu polegl jesli chodzi o kwalifikacje, wiec po co ta rozmowa?
Pozdrawiam i milego weekendu.
Fijne Weekend! |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
|
Wysłany: Sob Mar 11, 2017 5:21 pm
|
|
|
Almond napisał/a: | To jest post informacyjny. Mysle , ze ktos by tu polegl jesli chodzi o kwalifikacje, wiec po co ta rozmowa? |
pewnie, zgadza sie ze polegne ,bo ja mam tylko wyksztalcenie medyczne
rowniez milego i udanego ...
|
|
|
|
|
Almond
Poczatkujacy Almond
|
Wysłany: Sob Mar 11, 2017 9:26 pm
|
|
|
Wzajemnie i rozwoju w medycznym kierunku rowniez
..nie ma to jak pomagac innym |
Ostatnio zmieniony przez Almond Sob Mar 11, 2017 9:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Magda19891989
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 14, 2018 10:43 am
|
|
|
edytowane
Post nie ma nic wspolnego z tym tematem
PS. jak to sobie wyobrazasz ,ze bedziemy tu namierzac ten adres i meldowac tobie ? |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Śro Lut 14, 2018 5:24 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|