Holandia z rodzicami 50+ |
Autor |
Wiadomość |
topola
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 16, 2017 8:36 am Holandia z rodzicami 50+
|
|
|
Planuję wybrać się na studia do Holandii. Jestem jednak jedynakiem blisko związanym z rodzicami. Moi rodzice nie są po rozwodzie, ale los ich rzucił do dwóch różnych krajów (Holandia i Polska). Bardzo nie chcę zostawiać jednego z nich samego w Polsce i zastanawiamy się nad połączeniem rodziny i zamieszkaniem na stałe razem w Holandii. I tu moje pytanie. Mój tata pracuje w Holandii już kilka lat (zgodnie z prawem ale na własna rękę - nie odkłada na emeryturę), a mama mieszka w Polsce. Mają już mocno ponad 50 lat i zastanawiam się czy sobie poradzą. Czy mamie będą przysługiwały jakieś świadczenia w Holandii po ukończeniu wieku emerytalnego i dadzą sobie radę, czy w ogóle nie jest to możliwe (wiek obojga rodziców obecnie to 55 lat, mama nie zna holenderskiego). Pomocy! Chcę żyć w szczęśliwej rodzinie |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pon Paź 16, 2017 10:51 am
|
|
|
topola,
Cytat: | wiekszosc swojego zycia przepracowali i przemieszkali w Polsce a tu sie osiedlajac
beda korzystac z wlasnej emerytury/wlasnych dochodow ,wiec nie ma co liczyc na pomoc ... |
tu reszta tematu ,co prawda stary to watek, ale w nim znajdziesz lub powinnas znalezc odpowiedzi na nurtujace cie pytania
http://www.forum.niedziel...der=asc&start=0 |
|
|
|
|
|