NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Holandia z rodzicami 50+
Autor Wiadomość
topola
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Paź 16, 2017 8:36 am   Holandia z rodzicami 50+

Planuję wybrać się na studia do Holandii. Jestem jednak jedynakiem blisko związanym z rodzicami. Moi rodzice nie są po rozwodzie, ale los ich rzucił do dwóch różnych krajów (Holandia i Polska). Bardzo nie chcę zostawiać jednego z nich samego w Polsce i zastanawiamy się nad połączeniem rodziny i zamieszkaniem na stałe razem w Holandii. I tu moje pytanie. Mój tata pracuje w Holandii już kilka lat (zgodnie z prawem ale na własna rękę - nie odkłada na emeryturę), a mama mieszka w Polsce. Mają już mocno ponad 50 lat i zastanawiam się czy sobie poradzą. Czy mamie będą przysługiwały jakieś świadczenia w Holandii po ukończeniu wieku emerytalnego i dadzą sobie radę, czy w ogóle nie jest to możliwe (wiek obojga rodziców obecnie to 55 lat, mama nie zna holenderskiego). Pomocy! Chcę żyć w szczęśliwej rodzinie :041:

Panicelinka 
MODERATOR
panicelinka

Pomogła: 36 razy
Wysłany: Pon Paź 16, 2017 10:51 am   

topola,

Cytat:
wiekszosc swojego zycia przepracowali i przemieszkali w Polsce a tu sie osiedlajac
beda korzystac z wlasnej emerytury/wlasnych dochodow ,wiec nie ma co liczyc na pomoc ...

tu reszta tematu ,co prawda stary to watek, ale w nim znajdziesz lub powinnas znalezc odpowiedzi na nurtujace cie pytania

http://www.forum.niedziel...der=asc&start=0

Odpowiedz do tematu