Nowa karta ABN-AMRO |
Autor |
Wiadomość |
gatto
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Gru 12, 2017 2:37 pm Nowa karta ABN-AMRO
|
|
|
Skończyła mi się ważność karty w styczniu tego roku.Byłem niedawno w Holandii żeby mi wysłali nową.Nową mi dosłali znajomi do Polski. Teraz jest dylemat ,bo przyszeł też pin ? Jeden formulaż to opis odczytania pinu itd., drugi papier instrukcja aktywacji w sześciu krokach karty debetowej.Niestety ale aktywacj tej debet-karty nie przechodzi.
Jak teraz postąpić żeby karta ruszyła, jaki pin stary czy nowy i dlaczego nie przechodzi tej aktywacji debetowej karty, może najpierw do bankomatu się udać ale czy w Polsce przejdzie ? |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Wto Gru 12, 2017 4:58 pm
|
|
|
gatto napisał/a: | drugi papier instrukcja aktywacji w sześciu krokach karty debetowej.Niestety ale aktywacj tej debet-karty nie przechodzi |
A w liscie nie ma wyjasnienia , czy mozna karte aktywowac na terenie Polski ?
Zastanawia mnie po co nowy pincode ,przeciez kazda nowa karta powinna dzialac ze starym
pinem, no i w jakim celu cala ta powtorzona procedura , skoro jestes juz posiadaczem u nich rachunku i (starej ) karty
Cytat: | Vervangende pas
Vervangt deze pas uw oude pas? Dan activeert u de vervangende pas eenvoudig zelf:
Betaal in een winkel met uw bankpas, of ga naar een geldautomaat om uw saldo te checken of geld op te nemen
Uw pas is geactiveerd. | https://www.abnamro.nl/nl.../activeren.html
Tu pisze, ze aktywujesz nowa karte - placac nia w sklepie ,lub wybierajac pieniadze z automatu czy sprawdzajac saldo . |
|
|
|
|
gatto
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Gru 12, 2017 8:20 pm
|
|
|
Dziwi mnie ta sytuacja, ale jak byłem w banku to Pani mnie poinformowała, iż mogę tą nową kartę aktywować przez telefon i nadać jej pin stary lub nowy. Teraz mam nową kartę z pinem(po co podesłali nowy pin) i nie wiem czy próbować aktywację starym czy nowym pinem i potem druga instrukcja aktywacji w sześciu krokach karty debetowej, czy odwrotnie ?Niestety ale aktywacj tej debet-karty nie przechodzi. Pozostaje jeszcze kwestia czy mogę aktywować kartę z jakiegokolwiek numeru czy z tego podanego w banku ? |
|
|
|
|
|