Dodatek zorgtoeslagen |
Autor |
Wiadomość |
bumek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sty 25, 2018 9:23 pm Dodatek zorgtoeslagen
|
|
|
Witam, mam maly problem jestem tu nowy jak i pierwszy raz w holandi ..
Dostalem pismo od belastingdienst.nl ,o zwrot dodatku do ubezpieczenia w sensie ze oni maja mi zwrocic 73 euro za każdy przepracowany miesiąc.
W pismie jest zebym się zalogowal na ich stronie i podal numer konta.
Tylko jak, dostałem od pracodawcy digidip natomiast aby zalogowac się potrzebny jest tez haslo. Czy to co dostałem jest to tylko numer karty ubezpieczeniowej i musze pierw zrobić jakies konto digidid żeby cokolwiek wskórać?
Proszę o pomoce |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Czw Sty 25, 2018 9:27 pm
|
|
|
bumek,
Zeby sie zalogowac, musisz miec / lub wystapic o DiGid o ile posiadasz zameldowanie, inaczej digid nie otrzymasz
na tej stronie onlin mozna o niego wystapic https://digid.nl/aanvragen |
|
|
|
|
bumek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sty 25, 2018 9:50 pm
|
|
|
Nie jestem zameldowany , to tez w jaki inny sposób uzyskać ten dodatek ?
Jest to troszkę sprzczne z sobą bo jeżeli oni w pismie sugerują mi zebym przez ich strone "podał im numer konta " na który będą mogli dokonać przelewu to powinna być taka możliwość.
To taka moja analogia tylko, bo jeżeli jest to insytucja panstwowa to powinni mieć w swoich komputerkach ze np. nie jestem zameldowany i nie mam możliwości zrobienia tego przez ich strone bo nie jestem w stanie przez to uzyskac powyższego digidid o którym Pani wspomniala |
Ostatnio zmieniony przez bumek Czw Sty 25, 2018 9:52 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Pią Sty 26, 2018 1:27 pm
|
|
|
DigiD możesz dostać jak się zameldujesz, więc jedno nie wyklucza drugiego i wtedy możesz to zrobić przez stronę. Jeśli nie chcesz się zameldować albo nie masz DigiD to skorzystaj z usług księgowego, zrobi to za Ciebie i weźmie za to $$. |
|
|
|
|
|