Faktura za leczenie |
Autor |
Wiadomość |
Oliwia83
Poczatkujacy oliwia
|
Wysłany: Sob Lut 24, 2018 8:45 pm Faktura za leczenie
|
|
|
Hej,czy moze mi ktos podpowiedziec,gdzie moge wyslac fakture za leczenie w polsce?Czy do ubezpieczalni czy do balastingu tez trzeba?
tytul tematu .. UBEZPIECZENIE ,zmieniony - watek o ubezpieczeniu jest juz na forum |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Śro Lut 28, 2018 7:13 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Sob Lut 24, 2018 10:24 pm
|
|
|
Oliwia83,
Wysylasz do ubezpieczalni ,ale by ubezpieczalnia pokryla koszty leczenia za granica, wczesniej zaklepujesz to ze swoim ubezpieczycielem ,on musi wyrazic na to zgode . |
|
|
|
|
Oliwia83
Poczatkujacy oliwia
|
Wysłany: Sob Lut 24, 2018 10:43 pm
|
|
|
???czyli jak,ubezpieczenie mam w anderzorgu i do nich wysyłam..i co dalej jaki |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Sob Lut 24, 2018 11:13 pm
|
|
|
Panicelinka napisał/a: | Batavus27 napisał/a: | Mam natomiast takie pytanie: jak to jest gdy z holenderskiego ubezpieczenia korzysta sie w Polsce. Mam już E106 zanoszę do NFZ i załóżmy ze podejmuje leczenie i co? NFZ wystawia rachunek holenderskiej ubezpieczalni czy jak? |
Nie mozesz ot tak sobie korzystac z ubezpieczenia holenderskiego w Polsce, bo ubezpieczalnia nie pokryje kosztow leczenia .
Normalnie ,ubezpieczenie holenderskie NA TERENIE INNEGO PANSTWA , obowiazuje tylko w razie naglej potrzeby.
Ubezpieczalnia holenderska jak juz napisal xenon, musi wczesniej wyrazic zgode na leczenie w wybranym przez ciebie kraju .Z tego co wiem z wydaniem takiego pozwolenia roznie bywa .
Cytat: | Co z eigen risko wtedy? | nic sie nie zmienia ,nadal go placisz z wlasnej kieszeni. |
Cytat z tego tematu
http://www.niedziela.nl/f...=asc&start=1560
Oliwia83,
Pozostaje ci wyslac fakture za leczenie do ubezpieczalni i czekac na odpowiedz . |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Sob Lut 24, 2018 11:38 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|