Oferta pracy w Holandi - czy warto skorzystać ? |
Autor |
Wiadomość |
Skypr
Poczatkujacy Gras
|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2018 9:42 pm Oferta pracy w Holandi - czy warto skorzystać ?
|
|
|
Witam,
Zacznę od tego ze od kilku lat pracuje w UK. Ostatnimi czasy rozglądałem się za praca w innym kraju i udało mi się przejść wszystkie etapy rekrutacyjne i otrzymać umowe. Z racji tego ze nigdy nie mieszkałem w Holandii nie mam pojęcia czy zarobki które zostały mi zaoferowane to dobre pieniądze i jak będzie wyglądało życie z takimi pieniędzmi.
Oferta która otrzymałem to €3500 brutto + 8% wakacyjnego raz w roku. Do tego praca jest bardzo specjalistyczna, wiec mam prawo ubiegać się o 30% redukcji podatku. Cxy mógłby się wypowiedzieć ktoś na temat takich zarobków? Mogę dodać tylko tyle ze mam 25 lat i skończyłem studia za granica. Wiem ze w NL jest wiele osobnych opłat takich jak ubezpieczenie itp. Jak wyglądają średnie koszta życia - miszzkanie, płaty, jedzenie itp?
Mam dylemat ponieważ moja obecna praca w UK jest podobnie płatna różnica to może 400-500 euro... wiec zastanawiam się czy jest to warte przeprowadzki i „zaczynania życia na nowo”
Prosiłbym bardzo o radę kogoś doświadczonego, ponieważ mam dylemat.
Przy użyciu strony https://thetax.nl 3,500x12 + (3,500x12x0,08)= €45360 brutto rocznie a po wpisaniu tego na tej stronie i wrzuceniu 30% ruling wychodzi € 3,185 netto - czy to się zgadza?
Pozdrawiam Skypr
[ Dodano: Czw Wrz 13, 2018 1:40 am ]
Nie mogę uwierzyć ze nikt nie potrafi doradzić rodakowi... |
Ostatnio zmieniony przez Skypr Czw Wrz 06, 2018 10:00 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2018 9:26 am
|
|
|
Skypr,
Dzial PRACA - a ty o oplatach ,kosztach zycia etc i ... pytanie ''Jak bedzie wygladalo zycie z takimi pieniedzmi..''?
Nie uwazasz ,ze jest to indywidualna sprawa kazdego w zaleznosci od tego jaki styl zycia preferuje...?
Jednemu i 5 tysiecy netto bedzie za malo a drugi poradzi sobie chocby za 1500 .
Skypr napisał/a: | a po wpisaniu tego na tej stronie i wrzuceniu 30% ruling wychodzi € 3,185 netto - czy to się zgadza?
| Czy to sie zgadza? ,tudno odpowiedziec , moze oblicz to sobie za pomoca holenderskiego lonwijzer w ktorym zaznaczasz swoj specjalistyczny kierunek pracy np. https://loonwijzer.nl/salaris/brutonetto
Cytat: | Nie mogę uwierzyć ze nikt nie potrafi doradzić rodakowi... |
Proponuje samemu troszke sie wysilic i bez problemu , powinienies znalezc odpowiedzi na nurtujace cie pytania .
To Forum jest skarbnica informacji ,
OPCJA SZUKAJ . >> gorny prawy rog > wpisz pytanie > odpowiedzi w tematach .
Pozdrawiam . |
|
|
|
|
|
|