Odrzucone rozliczenie |
Autor |
Wiadomość |
Dzidzia2526
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 23, 2020 5:32 pm Odrzucone rozliczenie
|
|
|
Witam wszystkich, jestem tutaj nowy, wydaje mi się że wstawiam temat w dobrym miejscu.
Sprawa wygląda tak że rozliczałem się z kilku lat z Holandii, większość już zapłaciłem został mi tylko 1 rok ale nie o tym tutaj mowa. Ostatnio przyszedł mi list z belastingu w którym napisane jest ze mam im zapłacić ok 600 euro za rok za który już zapłaciłem zwrot. Okazało się że odrzucili moje rozliczenie i po konsultacji wychodzi na to że nie otrzymali mojego PITU 0 z Polski. Boję się że może to się stać z innymi latami. I tu moje pytanie czy da się jakoś od tej decyzji odwołać i dosłać im jeszcze raz ten PIT. Ewentualnie czy ktoś zna osobę która zajmuje się takimi przypadkami bo nie ukrywam dla mnie to jest tragedia. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Śro Mar 25, 2020 7:46 pm
|
|
|
Jeśli urząd skarbowy wystawia decyzję w jakiejś sprawie to zawsze daje możliwość odwołania do konkretnej daty. Jeśli w piśmie, które otrzymałeś jest wskazana data na odwołanie i jeszcze nie minęła, to czemu by nie skorzystac. Tym bardziej, że chca, abyś ponownie zapłacił.
Znajdź porządne biuro, które na codzien rozlicza podatki i może Ci pomóc w odwołaniu się. |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
|