Zamknięty przez: Gochna H Wto Lip 08, 2008 10:45 am |
przymusowa zmiana pracy w ciaży |
Autor |
Wiadomość |
ania37
Nieśmiały użytkownik ania
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 1:50 pm przymusowa zmiana pracy w ciaży
|
|
|
jestem w ciąży w 12-tygodniu od 6 tygodnia mam krwawienia z tego względu jestem na zwolnieniu.Co 2 tygodnie wydzwania do mnie kobietka z UWV z pytaniem co mi dolega,kłucac sie przy tym że 12 tydzień to nie powód do zwolnień z pracy,dzisiaj oberwało mi się za to ,że nie mam prawa narzekać na ból pleców,informójąc mnie przy tym że zrobia wszystko aby znależć mi inną pracę,nawet na pare godzin dziennie.
I tu moje pytanie;
mam stałą umowę,jak to będzie wygladało gdy oni mi znajda pracę; czy będę zarabiała tyle co w obecnej,jeżeli na pół dnia to czy za następne pół dnia zapłaci mi UWV ,czy po podjęciu pracy poleconej przez nich zostaje automatycznie zwolniona z mojej poprzedniej
proszę o odpowiedzi
PZDR |
_________________ ania |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Lip 07, 2008 9:52 am
|
|
|
ania37, taka bywa rzeczywistosc holenderska Cytat: | 12 tydzień to nie powód do zwolnień z pracy | i cos w tym jest.... wiem od znajomych jak byly/sa one traktowane wlasnie w tym czasie wiec nie zdziw sie jak Twoje sprawy nie potocza sie tak jak tego oczekujesz..... Cytat: | dzisiaj oberwało mi się za to ,że nie mam prawa narzekać na ból pleców,informójąc mnie przy tym że zrobia wszystko aby znależć mi inną pracę,nawet na pare godzin dziennie. | narzekac tez nie mozna ?? dziwne ?....oczywiscie ze moga znalezc Ci inna prace i najprawdopodoobniej wlasnie tak bedzie ale nie chce mi sie wierzyc ze dostaniesz te same pieniadze. |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Pon Lip 07, 2008 8:36 pm
|
|
|
idz do ginekologa i wystawi CI zaswiadczenie albo do niego zadzwonia,ze nie mozesz pracowac ,bo zagraza ciazy i dadza Ci spokoj ,a jak znajda lzejsza prace i na pare godzin dziennie ,to musza zaplacic tyle samo ,co zarabialas pozdrawiam |
|
|
|
|
ania37
Nieśmiały użytkownik ania
|
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 8:39 am
|
|
|
śliczne dzięki!
trochę mnie to uspokoiło,dodam że moja ginekolog zadeklarowała sie ,że gdy do niej zadzwonią to tak właśnie powie, przed ciążą miałam 4 operacje w Holandii, związane właśnie z tym ze nie mogłam zajść.Prowadzi moja ciąże ta sama ginekolog ,która robiła mi te operacje.Ostatnio dostałam list z UWV,że zadzwonią do mnie 15 sierpnia z pytaniem ,kiedy mam zamiar wrócić do pracy,tak że przez miesiąc mam spokój.
Pozdrawiam |
_________________ ania |
|
|
|
|
|