Kurs Holendersiego w Leiden |
Autor |
Wiadomość |
aha83
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 23, 2008 9:41 pm Kurs Holendersiego w Leiden
|
|
|
Hejka!!wybieram się na kurs holenderskiego w Leiden na Uniwersytecie, który się rozpoczyna 4 sierpnia.Może ma ktoś jakieś doświadczenia związane z odbywającymi się tam kursami...albo może ktoś z Was też się wybiera ??
A tak poza tym to jeśli ktoś byłby zainteresowany intensywnymi kursami z holenderskiego w Leiden to podaję linka http://www.languagecentre.leidenuniv.nl/
Aha jeszcze zapomniałam spytać, może ktoś zna jakiś dobry, "nie za gruby" słownik holendersko-angielski i angielsko - holenderski w jednym,albo ktoś może chce sprzedać - będę wdzięczna za info. |
Ostatnio zmieniony przez aha83 Śro Lip 23, 2008 9:45 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
edyta777
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Maj 2008 Posty: 31 Skąd: amsterdam
|
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 6:11 pm
|
|
|
hej a jaka jest cena tego kursu / za jaka ilosc lekcji?
Ja uczeszczam na polroczny kurs Linga Franca w Leiden ale zbieram info o kursach wakacyjnych dla znajomej
pozdrawiam
[ Dodano: Czw Lip 24, 2008 6:13 pm ]
a co do slownikow- sprobuj na markplaats
ja kupilam swoj za 6 euro, ale w 2 czesciach
pozdrawiam |
|
|
|
|
aha83
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 9:22 pm
|
|
|
Hejka!!
cena kursu to 995 Euro / 98 h
Ja zapisałam się na 4 razy w tygodniu i będzie to trwalo 7 tygodni!!
Z resztą podałam linka wyżej , więc możesz wszystkie info tam znaleźć!!
pozdrawiam |
|
|
|
|
judytka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 10:52 pm
|
|
|
5 lat temu skończyłam kurs holenderskiego na Uniwersytecie w Leiden, 4 poziomy, przygotowujący do studiowania po holendersku. Nadal jestem po wrażeniem nauczycieli i poziomu kursu. Jeżeli dalej jest tam ten sam poziom i nauczyciele to polecam każdemu, kto ma zapał i czas do nauki i na prawdę chce się szybko i skutecznie nauczyć języka. |
|
|
|
|
majuga
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 362
|
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 12:24 pm
|
|
|
zapisuje sie na roc na caloroczny niderlandzki (nie wiem od kiedy, bo oczywiscie: najpierw spotkanie). wszyscy ktorzy to skonczyli (sztuk dwie spotkalam) sa bardzo zadowoleni z tej szkoly. wiec...polecam(?)
a slowniki mozna tenie kupic w
http://www.deslegte.com/
na pewno w leiedn....w hadze nie widzialam slownikow....
pozdrawiam
m |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lis 28, 2012 12:07 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Voytek
Poczatkujacy tusio
|
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 6:32 pm
|
|
|
edytowane nie na temat |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lis 28, 2012 12:07 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mroweczka
Gaduła

Pomogła: 2 razy Wiek: 39 Dołączyła: 18 Cze 2007 Posty: 192 Skąd: Loenen aan de Vecht
|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 5:11 pm Re: Kurs Holendersiego w Leiden
|
|
|
aha83 napisał/a: | Hejka!!wybieram się na kurs holenderskiego w Leiden na Uniwersytecie, który się rozpoczyna 4 sierpnia.Może ma ktoś jakieś doświadczenia związane z odbywającymi się tam kursami...albo może ktoś z Was też się wybiera ??
A tak poza tym to jeśli ktoś byłby zainteresowany intensywnymi kursami z holenderskiego w Leiden to podaję linka http://www.languagecentre.leidenuniv.nl/
Aha jeszcze zapomniałam spytać, może ktoś zna jakiś dobry, "nie za gruby" słownik holendersko-angielski i angielsko - holenderski w jednym,albo ktoś może chce sprzedać - będę wdzięczna za info. |
Ja wybieram sie na holenderski we wrzesniu, 4 razy w tygodniu po 3 h.
Jak ci idzie? Czy jest mozliwosc dostania OV albo jakiegos zaswiadczenia,ze sie uczeszcza do tej szkoly , by miec znizke na dojazdy? Dla mnie to bardzo wazne , bo koszty wyniosly by mnie podobnie jak kurs okolo 750-800 euro!
To sporo, tym bardzioej ze normanie trzeba zyc, a ja wolalabym ta kase przeznaczyc na kolejne etapy kursu!
Pozdrawiam |
_________________ You can't stop me
You can't break me
You can't reach me
You can't see me
You can try all you can
But you'll never defeat me! |
|
|
|
|
edyta777
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Maj 2008 Posty: 31 Skąd: amsterdam
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 4:40 am
|
|
|
a propos kusow holenderskeigo w Leiden, polecam moja obecna szkole:
http://www.linguafranca.nl/dutch/index.html
nauczyiele sa swietni
wszystkie poziomy
lokalizacja Breestraat Leiden to kolejny plus
pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lis 28, 2012 12:08 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
aha83
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 9:42 am
|
|
|
PS. a ja wlasnie za dwa tygodnie koncze kurs w Leiden na Universytecie, jestem tez zadowolona ale tempo jest zabojcze... teraz troszke musze zwolnic, wiec zapisalam sie juz w Hadze na kurs raz w tygodniu do British School!!
Buzka! |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lis 28, 2012 12:08 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Alishya
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 28, 2012 8:46 am
|
|
|
post edytowany w calosci nie ma nic wspolnego z tym tematem |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lis 28, 2012 12:09 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|