Polacy z Holandii 'urlopują' na Chorwacji |
Autor |
Wiadomość |
Niedziela w Holandii
Poczatkujacy
Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 11 Skąd: Den Haag (Haga) - biuro redakcji
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 12:25 am Polacy z Holandii 'urlopują' na Chorwacji
|
|
|
Kilku z naszych znajomych rok w rok jeździ na Chorwację na urlop. Proszę napiszcie co was tak tam przyciąga ... pogoda? wino? morze? ludzie? przyroda? widoki? muzea?
Czekam na ciekawe odpowiedzi, a może i my się tam wybierzemy na następny urlop. |
|
|
|
|
Ea
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Gru 31, 2006 7:56 pm
|
|
|
Popatrz na intenecie albo w prospekcie w jakims biurze podrozy.
Piekno Chorwacji jest trudne do opisania. Wszystko jest piekne - od atmosfery, morza, natury, jedzenia, ludzi - wszystko |
|
|
|
|
nollewska
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 24 Sie 2006 Posty: 547 Skąd: Veghel/Torrevieja
|
Wysłany: Pon Sty 01, 2007 11:08 am
|
|
|
Coraz wiecej Polakow przyjezdza do Hiszpanii, niektorzy na wakacje, a niektorzy zostaja juz na stale.
W Hiszpanii jest znakomita pogoda,prawie zawsze, ale ta najlepsza pogoda jest na Costa Blanca. Slonce zawsze pewne, a teraz (11,10) jest juz 25 stopni ciepla. Wczoraj bylo w poludnie 32 stopnie.
Tak wiec polecam Costa Blanca na wakacje i nie tylko. |
_________________ Nollewska
www.kancelariabean.com
Kancelaria Podatkowa On-line |
|
|
|
|
AnnaW
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 22 Paź 2006 Posty: 551 Skąd: Delft
|
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 2:41 pm
|
|
|
Chorwacja jest dosc tania dla Polakow a widoki nie sa gorsze od drozych miejsc i latwiej sie porozumiec.
Mnie zawsze ciagnie w tamte strony, moze dlatego ze moi dziadkowie tam sie urodzili i wychowali, chlopaka tez sobie tam znalazlam!! Zbaczam z tematu, Chorwacja jest pikenym krajem w tym roku odwiedzilismy razem Plitvickie Jezera, Zadar, Split i Dubrovnik.
Tu znalazlam piekne fotki z Chorwacji:
http://www.camk.edu.pl/~ptz/hobbies/croatia03/ |
|
|
|
|
Dusia19
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 9:15 pm
|
|
|
Podzielam Chorwacja jest sliczna,zostal mi jeszcze Dubrownik i najblizsze okolice do zwiedzenia. Zdjecia sa cudne,te z Dolomitow tez |
|
|
|
|
mruwa_
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 7:35 pm
|
|
|
Ja bylem rok temu!
Pieknie! widoki, atmosfera! nie jestem typem ktory uwielbia zwiedzac, ale jak mi sie cos podoba to moglbym chodzic non stop
Wybralem sie na wycieczke na Jeziora Plitwickie! Jakie to piekne! spedzilem tam caly dzien! bylem w malowniczej wiosce rybackiej Novi Vinodolski! chyba pojade tez tam w tym roku. albo do dubrownika!
Jedyne na co trzeba uwazac to te jezowce w morzu nawet przez bucik moga sie przebic. Do dzisiaj nosze kawalek kolca w duzym palcu |
_________________ !! Children always understand. They have open minds. They have built-in bullshit detector !! |
|
|
|
|
AnnaW
|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 8:21 am
|
|
|
Jedz mruwa do dubrovnika, wiadomo daleko, ale w porownaiu do innych miejsc to naprawde TOP!
Szczegolie droga od Splitu do Dubrovnika, w zyciu nie widzialam piekniejszego widoku, w dole morze, po lwej wielka gora, za gora inny kraj a ty na drodze z zakretami wijacymi sie po tych gorach.
Tak njladniej jst jak sie dopiero robi jasno, wczesnie rano, jak taka mgla jest jest i nie ma duzo ludzi i takiego upalu, po prostu chce sie zatrzymac chwile i nigdy wiecej nigdzie nie jechac...cudo
my w tym roku znowu jedziemy do Chorwacji, ale tym reazem do Puli, troche blizej, jedziemy z cala rodzina, ja i maz, ktory wogole jest z pod Zagrzebia, moi rodzice i brat z kolega.
Juz odliczam dni |
|
|
|
|
zabaco
Gaduła
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 8:59 am
|
|
|
No dobra, kazdy pisze jak jest pieknie itd, ale jakie sa ceny?? chodzi mi o biura tu w holandii?? ktos moze podac jakies ceny? |
|
|
|
|
AnnaW
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 9:28 am
|
|
|
Ja niestety nie moge podac Ci cen, bo zawsze jade w ciemno, biore auto i jade w kilka miejsc bo w jednym jak dla mnie na 2 tygodnie to sie mozna zanudzic.
Ale sprawdz sobie tu:
http://www.peterlanghout.nl/
http://www.d-reizen.nl/
Zreszta wpisz "reizen" w wyszukiwarce i znajdziesz tyle stron, ze znajdziesz takze odpowiedz na Twoje pytanie. |
|
|
|
|
zabaco
Gaduła
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 11:04 am
|
|
|
To wiem ze jak wpisze w wyszukiwaarce to znajde, myslalem moze ze macie jakies biura z ktorych zawsze jezdzicie i ceny sa niskie. |
|
|
|
|
nollewska
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 24 Sie 2006 Posty: 547 Skąd: Veghel/Torrevieja
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 11:58 am
|
|
|
Zobacz te strone
http://owo.pl/
Tam jest relacja z pobytu w Chorwacji. |
_________________ Nollewska
www.kancelariabean.com
Kancelaria Podatkowa On-line |
|
|
|
|
AnnaW
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 2:28 pm
|
|
|
Jak dla mnie strona: http://www.cro.pl/ jest najlepsza o Chorwacji, mozna sie tam duzo dowiedziec i jest tam takze bardzo uzyteczne forum. |
|
|
|
|
Heny
Poczatkujacy
Dołączył: 12 Sty 2007 Posty: 11 Skąd: Wrocław, Hoorn, Amsterdam
|
Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 9:45 am
|
|
|
Ja podobnie jak AnnaW nie potrafie usiedziec w jednym miejscu wiecej niz 3 dni. Efektem tego bylo zwiedzenie calego wybrzeza od zachodu po wschod. Wrazenia niesamowite. To poprostu trzeba zobaczyc. Zadne biuro podrozy, tam jest tak poterzna baza turystyczna ze zawsze w kazdym miejscu znajdziecie cos dla siebie. Jesli chodzi o ceny to za 60 eur macie luksusowy apartament z widokiem na morze i sniadankiem. Polecam wszystkim. W przyszlym roku tez napewno Chorwacja.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
AnnaW
|
Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 6:32 pm
|
|
|
My w tym roku i w tamtym bylismy w Chorwacji mysle ze za rok wybierzemy inny kraj dla odmiany.
Jak mowisz ze 60 eur za luksusowy apartament to sporo ja wole wydac te pieniadze na cos innego. W tamtym roku mielismy pokoj, tylko lozko, stol i szafa od 10 eur do 12 eur zalezy gdzie. Bylo to albo chwilka podjechac samochodem do miasta albo nawet na piechotke. W tym roku mielismy apartament: 3 pokoje, kuchnia z wyposazeniem i lazienka plus wielki ogrod i takze tylko 10 eur na osobe, troche nam znizyli, ale trzeba sie zawsze targowac
A czesto nam proponowali apartamenty czy pokoje z klimatzacja czy tv, ale po co nam to. W domu to my przychodzilismy tylko na prysznic po poludniu i poznym wieczorem spac. A noce w Chorwacji nie sa az takie gorace jakby sie mogly wydawac.
Ale masz racje Heny, 3 dni to starczy w jedym miescie. |
|
|
|
|
dzitka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 10, 2007 7:43 pm
|
|
|
ja tez wybralabym sie chetnie do chorwacji prywatnie.nie wiem tylko jak sie to wszystko zalatwia.jak trafic na tanie kwatery?czy musilabym wplacic zaliczke?itp. |
_________________ dzitka |
|
|
|
|
|