syn mial powazne zlamanie reki ma 12 lat czy nalezy mi sie |
Autor |
Wiadomość |
mirecki
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 6:48 pm syn mial powazne zlamanie reki ma 12 lat czy nalezy mi sie
|
|
|
jak w temacie, kilka dni temu syn bedac w Polsce gral w pilke i zlamal reke obie kosci pomiedzy nadgarstkiem a lokciem. zona zawiozla go do szpitala lekarz stwierdzil ze to powazne zlamanie i odeslali go do szczecina, tam zrobiono operacje wsawiono dwa prety usztywniajace wsadzono w gips i ma jeszcze kilka dni byc pod obserwacja. nadmienie, ze syn ma 12 lat mieszka w Polsce ja od roku pracuje legalnie w NL /mam umowe z firma nie z agencja/ firma placi ustawowe ubezpieczenie, ja pobieram zasilek na dziecko. i pytanie; czy nalezy mi sie odszkodowanie na dziecko. bede wdzieczny za odpowiedz. pozdrawiam wszystkich forumowiczow |
|
|
|
|
sylwka90
Gaduła
Pomogła: 1 raz Wiek: 34 Dołączyła: 15 Kwi 2008 Posty: 133 Skąd: Lelystad
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 6:51 pm
|
|
|
Przeciez nie jest dziecko ubezpieczone w Holandii, tylko w Polsce.... |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 7:29 pm
|
|
|
mirecki, Cytat: | firma placi ustawowe ubezpieczenie, ja pobieram zasilek na dziecko. i pytanie; czy nalezy mi sie odszkodowanie na dziecko. bede wdzieczny za odpowiedz. | Rozumiem ze pytasz o odszkodowanie tu w Holandii? Wobec tego... czy twoja najblizsza rodzina ma oplacona skladke miesieczna na ubezpieczenie zdrowotne tu w Holandii? Jesli nie to chyba nie ma opcji ubiegania sie o odszkodowanie. |
|
|
|
|
Alutka
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Wiek: 57 Dołączyła: 06 Sty 2007 Posty: 324 Skąd: Lelystad
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 7:31 pm
|
|
|
Jeżeli dziecko nie jest ubezpieczone w Holandii to moim zdaniem nie przysługuje Ci odszkodowanie.Ale na Twoim miejscu zwróciłabym się do pracodawcy o jednorazową zapomogę na rehabilitację -jeżeli oczywiscie potrzebujesz wsparcia .Często zakłady przyznają taką pomoc .Koleżance przyznało biuro posrednictwa pracy dotację do biletów do szkoły
dzieci .Sama pracuje tutaj 5 dzieci w Polsce, pomogli. |
|
|
|
|
|