cennik dentysty? |
Autor |
Wiadomość |
madx2
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 3:35 pm cennik dentysty?
|
|
|
Witam, chcialbym sie dowiedziec ile moze kosztowac wizyta u dentysty, Dokaldnie musze nowa plombe wstawic, mam ubez w polsce w warcie ale pokrywaja tylko 100euro na wizytem Wszysscy mnie strasza ze to kosztuje majatek, A tak dokladnie ile? Pozdrawiam. P.s najlepiej jeszcze bedize jak polecicie kogos z hagi, ostatni post na ten temat byl w styczniu tego roku wiec moze cos bardziej aktualnego, Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez madx2 Pon Sie 04, 2008 4:09 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ikke
Gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 31 Sty 2008 Posty: 116
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 4:08 pm
|
|
|
zalezy od wielkosci wypelnienia, przewaznie jest to 85 euro,
pozdrawiam
Tandartspraktijk "Sandra" |
|
|
|
|
madx2
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 4:10 pm
|
|
|
No to nie tak zle, z Warty oddaja 100euro wiec zmieszcze sie, A teraz czy mozecie kogos polecic z Hagi, Pozdrawiam |
|
|
|
|
ikke
Gaduła
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 4:12 pm
|
|
|
jasne, ze mozemy ;]
Tandartspraktijk "Sandra"Zoutmanstraat 47, 2518 Gm, Den Haag
tel"070753 2285 |
|
|
|
|
madx2
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 4:13 pm
|
|
|
dzieki, bardzo serdecznie, musze tylko do ubez zadzwonic i sie doweidziec czy oni musza kogos podac czy ja i jakie papiery musi mi lekarz potem wypisac, POzdrawiam i jeszcze raz dziekuje |
|
|
|
|
aleksandra0711
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 15, 2008 7:03 pm
|
|
|
Witam, ja również jestem w podobnej sytuacji, tzn mam ubezpieczenie w warcie pokrywające do 100 euro. Chciałabym się dowiedzieć ile może kosztować ponowne zatrucie zęba lub leczenie kanałowe. W Polsce tuz przed wyjazdem zatruto mi zęba, jak narazie wytrzymałam miesiąc biorąc od czasu do czasu tabletki pzreciwbólowe jednak od kilku dni one nie pomagają i nie wiem co mam robić. W Holandii zostaje jeszcze miesiąc więc wolałabym się wybrac do dentysty. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
MiniSmurfin
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy Dołączyła: 19 Kwi 2008 Posty: 733 Skąd: Alphen a/d Rijn
|
Wysłany: Pią Sie 15, 2008 10:19 pm
|
|
|
aleksandra0711, sprawidzilam moj wlasny rachunek z przed paru miesiecy, tylko leczenie kanalowe kosztowalo mnie 90 euro i pare centow . |
|
|
|
|
Italania
Gaduła
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 3:53 pm
|
|
|
Czesc, a moze ktos sie orientuje ile kosztuje wymiana mlecznego zeba?Mam trojke jeszcze mleczaka,ktory rusza sie od dluzszego czasu,ale siedzi.Jestem ubezpieczona w PWZ Achmea z 1 *, w styczniu zmienie na dwie *.Troche boje sie za 'to' zabrac...
|
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 4:37 pm
|
|
|
Italania, Cytat: | ile kosztuje wymiana mlecznego zeba? | nie bardzo rozumiem co masz na mysli....kurde mozna w taki sposob wymieniac zeby? a teraz powaznie jesli sama czujesz ze cos jest z zebem nie tak to radze udac sie jak najszybciej do stomatologa on zdecyduje co zrobic.... a bac sie nie masz czego bo tutejsze gabinety stomatologiczne (polskie '' prywatne'' tez) sa wyposazone w najnowsze srodki redukujace bol do 0 .... wczesniej czy pozniej bedziesz musiala i tak cos z tym zrobic lepiej nie zwlekac |
|
|
|
|
Italania
Gaduła
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 7:58 pm
|
|
|
Gochna H, masz racje, ze troche dziwnie a raczej smiesznie to brzmi, ale mam 31 lat i mlecznego zeba. Dowiedzialam sie o tym 3 lata temu,ale wtedy powiedziano mi ,ze dopoki sie nie rusza, nie trzeba wymieniac na staly.Wiadomo, ze po trzydziestce nowy nie wyrosnie,wiec trzeba wyrwac.Do tego jeszcze to lewa trojka,wiec bedzie widac usmiechajac sie.Stad moje pytanie.Ile moze mnie kosztowac wyrwanie mlecznego i wstawienie stalego zeba?I jak dlugo bede szczerbata
pzdr |
|
|
|
|
Ewa P

Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 8:16 pm
|
|
|
Italania napisał/a: | Gochna H, masz racje, ze troche dziwnie a raczej smiesznie to brzmi, ale mam 31 lat i mlecznego zeba. Dowiedzialam sie o tym 3 lata temu,ale wtedy powiedziano mi ,ze dopoki sie nie rusza, nie trzeba wymieniac na staly.Wiadomo, ze po trzydziestce nowy nie wyrosnie,wiec trzeba wyrwac.Do tego jeszcze to lewa trojka,wiec bedzie widac usmiechajac sie.Stad moje pytanie.Ile moze mnie kosztowac wyrwanie mlecznego i wstawienie stalego zeba?I jak dlugo bede szczerbata
pzdr |
W Polsce - nie wiem jak tutaj wymiane mozesz zrobic automatycznie nie wychodzac z gabinetu, tzn. usuwanie a potem w niezagojone sie jeszcze dziaslo wstawiaja zeba, wiec nie musisz chodzic szczerbata
Poza tym, moja "lezaca trojka'' wlasnie sie pojawia oczywiscie nie w tym miejscu gdzie powinna (bardziej wypycha mi jednyke'"', wiec pewnie czeka mnie usuniecie tej trojki stalej, a takze mlecznej i wstawienie trojki sztucznej smiesznie i skomplikowanie brzmi ale coz |
|
|
|
|
Italania
Gaduła
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 1:30 pm
|
|
|
Hej Ewa P wiedzialam,ze nie tylko ja mam zeba mlecznego bedac doroslym.Moja mlodsza siostra miala ten sam problem i usunela,ale calosc trwala 2 tyg.,3 lata temu w Szczecinie.Powaznie starczy jedna wizyta w gabinecie?Pewnie musze miec przeswietlenie,ze nie ma stalego zeba pod tym mlecznym.Za miesiac jade do rodzicow,wiec dalas mi troche nadzieji.Musze tylko sprawdzic czy moje ubezpieczenie zwroci mi czesc kosztow i czy dentystka rodzicow wykonuje takie zabiegi w jeden dzien.Miejmy nadzieje!Orientujesz sie w kosztach?Dzieki za odp.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Ewa P

Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 3:40 pm
|
|
|
Hej
Przejrzyj ta strone http://www.dentalcp.pl/Uslugi.htm , jak kliniesz protezy natychmiastowe. Ten gabinet wykonuje takie uslugi. Niestety nie ma na stronie cennika, wiec trzeba zadzwonic i zapytac.
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Ewa P Nie Sie 17, 2008 3:41 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ikke
Gaduła
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 11:41 am
|
|
|
Italania napisał/a: | Stad moje pytanie.Ile moze mnie kosztowac wyrwanie mlecznego i wstawienie stalego zeba?:033:
pzdr |
Ludzie co wy robiliscie na lekcjach biologii ;/ jak sie wyrwie mlecznego zeba i nie wyrosnie staly, to jak mozna go wstawic :/ i nie nazywa sie to wstawienie stalego zeba, tylko sztucznego i nie proteza tylko mostek lub implant :/ nie robi sie protez na jednego zeba, chyba ze na klik, ale to tylko estetyczne jest, bo funkcji przydatnych nie ma zadnych.
post czesciowo edytowany reklama usunieta
[ [b]Dodano: Pon Sie 18, 2008 11:44 am ]
aleksandra0711 napisał/a: | .Chciałabym się dowiedzieć ile może kosztować ponowne zatrucie zęba lub leczenie kanałowe. W Polsce tuz przed wyjazdem zatruto mi zęba, jak narazie wytrzymałam miesiąc biorąc od czasu do czasu tabletki pzreciwbólowe jednak od kilku dni one nie pomagają i nie wiem co mam robić. W Holandii zostaje jeszcze miesiąc więc wolałabym się wybrac do dentysty. Pozdrawiam! |
Po pierwsze jak masz juz zatruty zab, to nie truje sie go ponownie, nie chce straszyc, ale skoro chodzisz juz miesiac z trutka w zebie i cie teraz boli, to nie jest to dobry znak ;] jezeli " przenosisz" trucizne, zab jest do usuniecia (jezeli sa ta zeby tylne) lub ponowne wyleczenie go opatrunkami, bo prawdopodobnie zaczyna robic ci sie zgorzel.
reklama usunieta |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Mar 04, 2014 2:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Italania
Gaduła
|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 5:31 pm
|
|
|
Ewa P napisał/a: | Hej
Przejrzyj ta strone http://www.dentalcp.pl/Uslugi.htm , jak kliniesz protezy natychmiastowe. Ten gabinet wykonuje takie uslugi. Niestety nie ma na stronie cennika, wiec trzeba zadzwonic i zapytac.
Pozdrawiam |
dziekuje bardzo Ewo P za stronke,teraz juz wiem czego szukac i o co pytac sie konkretnie dentysty (przyblizone ceny tez znalazlam).Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
|
|