| Przesunięty przez: Gochna H Pią Sie 08, 2008 10:17 pm
 | jazda bez prawa jazdy kat. A | 

| Autor | Wiadomość | 

| maciej82   

| 

|  Wysłany: Pią Sie 08, 2008 9:59 pm   jazda bez prawa jazdy kat. A |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam, mam pytanie: co mi grozi za jazde motorem (250 cm3) bez prawa jazdy kat A? Mandat, czy cos wiecej? Dodam ze posiadam prawo jazdy kategorii B juz pare lat, i wszystkie papiery motoru sa w porzadku. Wiem ze policja jest tutaj bardzo przyjaznie nastawiona, wiec czy przy odrobinie szczescia skonczyloby sie tylko na ostrzezeniu, czy jest to raczej wykroczenie surowo karane?
 Dziekuje za odpowiedz
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| Gochna H   MODERATOR

Pomogła: 207 razy

| 

|  Wysłany: Pią Sie 08, 2008 10:16 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | maciej82, jazda bez prawa jazdy --> rijden zonder rijbewijs € 220  policz sobie jeszcze do tego  jazda bez ubezpieczenia --> onverzekerd rijden € 380  zyczliwosc  policji  jak najbardziej  oni nawet jak mandat wypisuja  to tez sie usmiechaja zyczliwie....  http://autotelegraaf.nl/i...rapt/?ito=30475 |  | 

|   |  | 

|   | 

| maciej82   

| 

|  Wysłany: Sob Sie 09, 2008 11:24 am |   
 |  
               | 
 |  
               | Dzieki za odpowiedz |  | 

|   |  | 

|   | 

| techno_rock   Nieśmiały użytkownik

| 

|    Wysłany: Śro Wrz 24, 2008 10:40 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | ok ja mam tez pytanko odnosnie jazdy jednosladem  mam  angielskie prawka i wg prawa w angli mogie smigac na jednosladzie do 250 cc wiec czy mogie i tu??? w prawku nie mam kategorii na motor ani na nic spokrewnionego z jednosladem  tylko kat
 b, b1, f,k,i p co oznaczaja ze mogie  jezdzic samochodami  busami   sprzetem wolnobieznym  wozkami jezdniowymi  i czym tam jeszcze ale nie jest to jednoslad
 |  | 

|   |  | 

|   | 

|  |