Zmiana ubezpieczenia |
Autor |
Wiadomość |
krzysiek 1980
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 8:12 pm Zmiana ubezpieczenia
|
|
|
Chcialbym zmienic ubezpieczenie gdyz teraz jestem ubezpieczony przez uitzendbiuro EG(zorgverzekeraar dsw), a chcialbym zalozyc dzialalnosc i ubezpieczyc sie w zilveren kruis.Mam wiec pytanie:czy musze do konca roku oplacac te terazniejsze(a jesli tak to czy moge zmienic adres korespondencji),czy po prostu moge zmienic teraz. |
|
|
|
|
AnnaW
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 22 Paź 2006 Posty: 551 Skąd: Delft
|
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 8:48 pm
|
|
|
Z tego co ja wiem, ale nie moge powiedziec tego na 100% ubezpieczenie mozna zmienic na poczatku nowego roku, ma sie chyba czas do konca stycznia....tak gdzies mi sie kiedys obilo o uszy |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 9:22 pm
|
|
|
W każdej chwili możesz zrezygnować z ubezpieczenia [rzez biuro pracy i ubezpieczyć się sam - wiem bo sama rezygnowalam w kwietniu z Unive a ubezpieczyłam się w Menzis. Musisz tylko wypełnić formularz rezygnacji (ty albo osoba odpowiedzialna w twoim biurze) i później przesłać do nowej ubezpieczalni zaświadczenie o zakończeniu poprzedniego ubezpieczenia. |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
krzysiek 1980
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 7:33 pm
|
|
|
Ale najpierw musze sie ubezpieczyc w nowej ubezpieczalni czy moge zrezygnowac ze starej i dopiero pojsc do nowej |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 8:27 pm
|
|
|
Najlepiej zrobić to równocześnie. Tak mi się przynajmniej wydaje. I tak nowa ubezpieczalnia naliczy ci składki od następnego dnia po zakończeniu umowy u poprzedniego ubezpieczyciela.
U nas trwało to strasznie długo. Stare ubezpieczenie skończyło mi się równocześnie z ostatnim dniem pracy - 26 kwietnia. Menzis naliczyło mi więc składkę od 27 kwietnia.
Z racji tego ze długo czekałam na papiery z Covebo i Unive potwierdzające zakończenie ubezpieczenia, polisa i dyskietki z Menzis przyszły na początku lipca a za kilka dni Meznis potraciło mi z konta ubezpieczenie za okres od 27.04 do 31.08 - w sumie bagatelka 920 euro.
Więc im szybciej to załatwisz tym lepiej dla ciebie. |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
Ostatnio zmieniony przez Hera Nie Wrz 07, 2008 8:29 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 11:42 am
|
|
|
krzysiek 1980 napisał/a: | Ale najpierw musze sie ubezpieczyc w nowej ubezpieczalni czy moge zrezygnowac ze starej i dopiero pojsc do nowej |
robisz to za jednym razem... jednym z pytan na formularzu jest czy jestes ubezpieczony i gdzie... i od kiedy chcesz byz ubezpieczony w nowej ubezpieczalni... |
|
|
|
|
krzysiek 1980
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 3:20 pm
|
|
|
ok dzieki za odpowiedzi |